4 februari Stapavond voor ouders in Doetinchem

Stapavond voor ouders in Doetinchem

Op maandagavond  4 februari organiseert IrisZorg in samenwerking met Club 22-24 en de GGD, een stapavond voor ouders met kinderen tussen 14 en 18 jaar. Ouders kunnen die avond mee gaan ‘stappen’ en leren de ins en outs van het uitgaan. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe zij hier in de opvoeding mee om kunnen gaan. De avond begint om 19.15 uur. Aanmelden kan bij IrisZorg.

Tijdens de stapavond krijgen ouders informatie en advies over jongeren en alcohol. Hoe ga je om met de Nix 18 leeftijdsgrens? Welke uitgaansdrugs zijn er en hoe werken ze? Allemaal voorbeelden van vragen die tijdens de avond aan de orde komen. Maar er is ook gelegenheid om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. De ouders worden uitgenodigd om Club 22-24 van binnen te zien en te horen hoe de verschillende partijen zich inzetten om uitgaan zo leuk en veilig mogelijk te houden. 
Tijdens de avond zijn ook 'peers' van Irisz aanwezig: jongeren die op een laagdrempelige manier voorlichting over alcohol en drugs geven aan andere jongeren. Deze avond gaan zij met de ouders in gesprek.

Programma

19.15 uur      ontvangst met koffie en thee
19.30 uur      opening en welkomstwoord

De aanwezigen volgen vervolgens 4 workshops:

Alcohol, uitgaan en opvoeding hoe beleven jongeren dat
Uitgaansdrugs: trends, effecten en risico’s
Gehoorschade
Uitgaan en veiligheid

22.00 uur      afsluiting

Hierna is er nog ruimte om specifieke vragen te stellen aan de deskundigen en jongeren, en om ervaringen te delen.

Ouders kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar preventie@iriszorg.nl 

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer berichten