Workshop digitale veiligheid in de Bibliotheek

Terborg/Varsseveld - De Bibliotheek organiseert in samenwerking met Kruiswerk en iPad4senior de workshop ‘Digitale Veiligheid’. In de Bibliotheek Terborg op dinsdag 15 en 22 januari en in de Bibliotheek Varsseveld op dinsdag 29 januari en 5 februari.

Het is steeds vaker nieuws: werken we eigenlijk wel veilig genoeg met onze slimme telefoons, tablets, pc’s en of laptop. Wie weet wat over ons. Hoe kunnen we voorkomen dat criminele organisaties ons toestel kunnen overnemen en op een onverwacht moment onze bankrekening plunderen.
In twee dagdelen wordt behandeld hoe je jouw toestel veilig instelt en veilig gebruikt. Welke instellingen moet je gebruiken om niet gevolgd te kunnen worden, wat te doen met e-mails die onveilig zijn, en hoe weet je dat een email onveilig is?
Als je het idee hebt dat een ander met jouw e-mailadres aan de haal gaat, hoe verander je dan jouw wachtwoord? iPad4Senior leert het je graag.
Daarnaast wordt behandeld waar je jouw accounts (e-mailadres en wachtwoord) bewaart zonder dat je daar een handvol papiertjes voor hebt waaruit je niet wijs kunt worden na verloop van tijd. En als laatste wordt een digitaal testament aangereikt. Hoe voorkom je dat je tot in eeuwigheid voortleeft op de social media platformen omdat nabestaanden nergens kunnen vinden welke accounts en wachtwoorden jij hebt gebruikt.
Twee intensieve workshops waarin digitale veiligheid het kernthema is. De workshops worden gehouden in de Bibliotheek Terborg, Herman van Velzenstraat 1, op dinsdag 15 en 22 januari van 14.00 tot 16.00 uur en in de Bibliotheek Varsseveld op dinsdag 29 januari en 5 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten bedragen € 18,-, leden Kruiswerk en de Bibliotheek krijgen € 3,- korting en betalen € 15,-. Inschrijven kan via www.achterhoeksepoort.nl of www.kruiswerk.nl

Meer berichten