De organisatoren van de 29ste Westendorp Bluesnight (vlnr Henk Beunk, Han Nijman, Chris Snijders en Gert Lovink)
De organisatoren van de 29ste Westendorp Bluesnight (vlnr Henk Beunk, Han Nijman, Chris Snijders en Gert Lovink) (Foto: Kulturhus de Vos)

Veldman Brothers op Westendorp Bluesnight

Westendorp - De roemruchte Westendorp Bluesnight gaat in haar 29e editie terug naar de roots met de Veldman Brothers. Zij blazen stoom af in de final-act. Ook Jan de Bruijn, het Ray Stepien Trio, Blind Lemon Blues en The Crunch treden op 26 januari op in Westendorp.

De bluesnight van Kulturhus de Vos opent met The Crunch. Dit is de 2.0-versie van Blue State, de band van de muziekschool Doetinchem die vorig jaar de sterren van de hemel speelde. Zij bijten op 26 januari om 21.00 uur spits af. Dan volgt de vurige blues van het Ray Stepien Trio, winnaar van de Blues Challenge Texel 2018. Om kwart voor elf is de beurt aan Blind Lemon Blues met zangeres Brit Litjens. Deze band staat naar eigen zeggen voor een strak ritme met een scheurende mondharmonica. Rond middernacht is het tijd voor blueslegende Jan de Bruijn. Op de vroege zondagmorgen ronden de Veldman Brothers de 29e editie van de bluesnight af. Traditiegetrouw praat Bert Scheuter het gebeuren in Westendorp aan elkaar.

De zaal en het café van Kulturhus de Vos zijn op de 26e januari open vanaf 20.30 uur. De muziek start om 21.00 uur. De entree is 15 euro pp. In de voorverkoop bij de Vos is dat 12,50 euro.

Meer berichten