12 geslaagde EHBO, instructeur Ben Arentsen en bestuursleden van de 4 EHBO verenigingen
12 geslaagde EHBO, instructeur Ben Arentsen en bestuursleden van de 4 EHBO verenigingen (Foto: EHBO Varsseveld)

12 Eerste Hulp Verleners geslaagd in onze gemeente

Oude IJsselstreek - Donderdag 29 november zijn 12 inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek geslaagd voor het EHBO diploma van het Oranje Kruis. De deelnemers hadden in het EHBO verenigingsgebouw van EHBO Varsseveld onder leiding van instructeur Ben Arentsen aan de EHBO opleiding deelgenomen. De deelnemers werden op 10 avonden bijgeschoold voor het reanimeren, de mond op mond beademing, wat doe je bij een verslikking een brandwond een kneuzing of een botbreuk. Daarnaast werd ook aandacht geschonken aan ongevallen bij kinderen / baby’s en ongevallen in en rond het huis.

De opleiding was een samenwerking tussen de EHBO verenigingen uit Etten, Silvolde, Terborg en Varsseveld. Deze vier verenigingen zijn nu een half jaar aan het samenwerken op het gebied van de opleidingen en de hulpverlening bij evenementen.

Het is de bedoeling dat deze verenigingen in hun eigen woonkern zelfstandig actief blijven maar elkaar gaan ondersteunen, aanvullen bij diverse EHBO activiteiten. Daarnaast gaan de 4 verenigingen hun leden stimuleren deel te nemen aan de “buren” hulpverlening HartslagNu.

Bij een bewoner in je buurt met een hartstilstand wordt je dan opgeroepen om te komen helpen bij de reanimatie. Door deze snelle “buren” hulpverlening is de overlevingskans van je buur- vrouw/man groter dan bij het wachten op de ambulance. Immers bij een hartstilstand telt elke seconde om te kunnen overleven. Voor nadere informatie kunt u informatie opvragen bij bovenvermelde EHBO Verenigingen.

Meer berichten