De winnaars uit 2017, vlnr Lambert-Jan Koops, Vincent Nijhof en Daniel Schmitz.
De winnaars uit 2017, vlnr Lambert-Jan Koops, Vincent Nijhof en Daniel Schmitz. (Nicole Bolder Fotografie)

Aftellen naar het derde Achterhoeks Buutkampioenschap

ETTEN - Volgende week zaterdag, 24 november, is het zover, dan wordt zaal Köster weer omgetoverd tot indrukwekkende groene thuishaven van CV de Deurzetters.

Vorig jaar ging Vincent Nijhof er voor de tweede keer van door met de vakjury prijs en was de publieksprijs prooi voor Lambert-Jan Koops. Wie houdt Vincent af van een trilogie. De volgende deelnemers zullen in ieder geval een poging wagen. Deelnemers komen dit jaar uit een groot deel van de regio, van Groenlo tot ’s Heerenberg. Maar we zijn ook erg trots te kunnen melden dat er dit jaar een dame de strijd aan gaat om de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Het deelnemersveld is als volgt:

Vincent Nijhof – d’Olde Waskupen

Daniel Schmitz – d ‘Olde Waskupen

Willem Rouwhorst uit Zieuwent

Linda Migchelbrink uit Ulft

Marcel Braam – de Vossenjagers

Joost en Martijn uit Groenlo

Niels Berendsen – CV de Deurzetters

Jorg Knuvink en Wilbert Evers – de Paverts

De deelnemers presenteren een buut van minimaal 11 en maximaal 14 minuten waarbij ze gejureerd worden door een jury, wederom onder leiding van juryvoorzitter, Jan Fischer (alias den Hummel) uit Ulft. Naast de prijs van de vakjury is er nog een publieksprijs te verdienen. De publieksprijs was vorig jaar prooi voor Lambert Jan Koops. Helaas is Lambert Jan door omstandigheden dit jaar verhinderd.

In een paar jaar is het Achterhoeks Buutkampioenschap uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. Van heinde en ver komen de gasten en deelnemers naar het Achterhoeks Buutkampioenschap dat georganiseerd wordt door deze jonge vereniging uit Etten, de Deurzetters. De Deurzetters zijn in 2015 opgericht, maar hebben zich snel geprofileerd in de regio als een ondernemende vereniging.

Er zijn nog enkele kaarten te koop voor dit lachfestijn bij Residentie Köster. De kaarten kosten €10,00 per stuk .

Meer berichten