Koor Sereen. (foto: Paul Roelofs)
Koor Sereen. (foto: Paul Roelofs) (Foto: Paul Roelofs)

Zondagmiddagconcert met Sereen

Silvolde - Na een pianoconcert in september en een licht klassiek concert in oktober is er op zondag 18 november om 15.00 uur een concert in de Protestantse kerk van een koor. Entree is zeven euro.

Sereen is in de basis een avondwakekoor. In het najaar van 2003 werd onder leiding van dirigent Charl Venus een breed basisrepertoire ingestudeerd, op 6 januari 2004 werd de eerste wake verzorgd. In die beginperiode werd veelvuldig voor herdenkingsdiensten op de avond voorafgaand aan de dag van crematie of begrafenis een beroep op Sereen gedaan. En nog altijd worden regelmatig avondwakes verzorgd, al is de frequentie wat lager geworden.
De standplaats van het koor is Ulft. Sereen telt veel ervaren zangers die hun sporen hebben verdiend of verdienen in andere koren. De huidige 28 leden zijn verdeeld over vier stemmen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Veel liederen zijn daarom door de dirigent zo gearrangeerd dat ze vierstemmig gezongen kunnen worden. Een breed scala van stemmige nummers: kerkelijke liederen zoals diverse Ave Maria's, het Ave Verum en Blijf Mij Nabij. Maar, ook gepaste songs van bijvoorbeeld Ruth Jacott, Marco Borsato, Enya, Rob de Nijs, Leonard Cohen, Matt Simons en Queen.
Omdat Sereen een avondwake koor is worden er eigenlijk weinig of geen concerten gegeven. Daarom is dit zondagmiddagconcert extra bijzonder.

Meer berichten