De winnaars Hogenbijlprijs 2018, met rechts Juliëtte Hofman van de DRU Cultuurfabriek. (foto: Pieter Uyt den Bogaard)
De winnaars Hogenbijlprijs 2018, met rechts Juliëtte Hofman van de DRU Cultuurfabriek. (foto: Pieter Uyt den Bogaard) (Foto: Pieter Uyt den Bogaard)

JAFA winnaar van stimuleringsprijs

Ulft - Vorige week is in Beeld en Geluid in Hilversum de Henny Hogenbijl Prijs voor Amateurfilm 2018 uitgereikt aan filmdocent en amateurfilmer Franka Stas. JAFA, de instantie die zich inzet voor jongeren die films willen maken, ontving een aanmoedigingsprijs.

Het Hogenbijl Fonds steunt mensen en organisaties die zich inzetten voor (amateur) film en klassieke muziek. Een commissie zoekt actief naar passende personen en organisaties en reikt iedere twee jaar de prijzen uit. Het fonds is opgericht in opdracht van Henny Hogenbijl die jarenlang een platenzaak runde aan de voet van de Sint Bavo in Haarlem. Hogenbijl was een fervent amateurfilmer en liefhebber van klassieke muziek. In zijn testament liet hij vastleggen dat er na zijn dood een stichting moest worden opgericht die prijzen zou uitreiken aan personen of instanties die zich voor één van die twee gebieden verdienstelijk maakten.
JAFA ontving de stimuleringsprijs ter waarde van 1.500 euro. JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) werkt met scholen in die regio en wordt gecoördineerd door DRU Cultuurfabriek. JAFA ontving de prijs vanwege de promotie van het medium film onder jongeren, het stimuleren van jongeren om op een actieve manier bezig te zijn met filmtechniek en filmkunst, het organiseren van een jaarlijks filmfestival voor scholieren en het organiseren van het Achterhoek Film Event.

www.hogenbijl.nl

Meer berichten