Foto: Roel Kleinpenning

BULL-IT even terug op het podium

door Marcel van Berkum

Varsseveld - Op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP), op zaterdagavond 17 november, is de legendarische formatie BULL-IT weer even terug in 't Veertje. De Varsseveldse kroeg gold als thuisbasis van de band en in 2000 vond er ook het laatste optreden plaats. "Het is echt voor één keer", zegt toetsenist Geo Wassink.

Een reünie van BULL-IT was eigenlijk niet gepland, zegt Geo. "Ik had met singer/songwriter Jan de Bruijn samengespeeld tijdens Mañana Mañana en dat klikte. Ik ben een fan van Jan. Nog uit de tijd dat hij met The Crew veelvuldig in de Achterhoek speelde." Als je van blues houdt dan kun je niet om de Brabander heen. De toetsenman wilde graag weer met De Bruijn spelen en plande een optreden tijdens DAP, uiteraard in 't Veertje. Flavoured Ink, één van de huidige bands van Geo, zou Jan gaan begeleiden. Geo vroeg oud-BULL-IT leden drummer Wilco Zoethout en gitarist Ronnie Peet er bij. Plots realiseerde hij zich dat in deze samenstelling een groot deel van BULL-IT op het podium zou staan.

Laatste bezetting

Eén en één was twee. Saxofonist Mark Lenselink en bassist Jurgen van der Sluis werden gevraagd en de reünie was een feit. "Het is geen reünie in die zin dat alle voormalige leden op het podium komen. We spelen opnieuw, zoals we met de laatste bezetting zijn gestopt", vertelt Westendorper Wilco Zoethout, die momenteel in Chaingang speelt. "Tijdens de repetities klikte het weer meteen", volgens Wassink. De nummers zaten er nog wel in, volgens hem. Het was nog even afstemmen. En natuurlijk werden bij het samenzijn herinneringen opgehaald.

Eeuwig Erbarmen

Hammond organist Geo was er vanaf het prille begin bij. Evenals gitarist Ronald Peet. Het eerste optreden vond plaats in 1985 in de voormalige muziekkoepel tijdens het legendarische Eeuwig Erbarmen Festival. Voor de band werd het beslist geen eeuwig erbarmen, maar het begin van een succesvolle tijd. Zangeres en partner van Geo, Jacqueline Scheuter, kwam een jaar later in de band en er volgden steeds meer optredens; ook buiten de regio. In 1992 verliet zanger Marco van der Aar de formatie en Jacqueline nam alleen de leadzang op zich en het repertoire werd aangepast en een cd opgenomen. De band maakte steeds meer furore tot medio 1998 een pauze werd ingelast vanwege de zwangerschap van de zangeres. Maar van een doorstart is het nooit meer gekomen. Nog één keer volgde er in 2000 een afscheidsconcert in 't Veertje en dat was het. Tot nu toe!
De avond begint met een optreden van bluesfenomeen Jan de Bruijn, begeleid door Flavoured Ink. Daarna volgt BULL-IT nog één keer. Vermeldenswaard is nog dat Moon Wassink - inderdaad dochter van - ook enkele nummers zal zingen.
Kaarten in de voorverkoop voor 5 euro bij loungecafé De Molen in Varsseveld.

Meer berichten