Foto: Roel Kleinpenning

'Techno-scene in Achterhoek groter'

door Marian Roerdinkholder

Magistraal wordt een merk

Techno-liefhebbers Jaap Bruijstens, Pim te Loeke en Joris Nieuwenhuis organiseerden een aantal jaren geleden een feestje tijdens de kermis. Vervolgens een techno-evenement in de Loods in Barlo, dat tot ieders verbazing binnen 24 uur was uitverkocht. Ze hadden hun eigen stage op festival Festivaart, organiseerden Fahrenheit op het Hilgelo in Winterswijk, draaiden op het Amsterdam Dance Event en ga zo maar door. Op zaterdag 10 november brengt het trio met passie voor techno voor de tweede keer het evenement Magistraal in de Radstake.

VARSSEVELD – Jaap vertelt enthousiast: "We willen een nieuwe impuls geven aan techno-muziek in de Achterhoek. We draaien zelf als DJ's op feesten en bezoeken regelmatig verschillende feesten en evenementen in het westen van het land. Uitgaan in de Achterhoek is naar ons idee veel van hetzelfde. Er zijn veel feesten met bands. We willen iets voor de regio doen, de regio levendig houden. Zo is Magistraal tot stand gekomen. Op 10 november organiseren we het techno-evenement in de Radstake." Pim: "We hebben een ontzettend fijne samenwerking met de Radstake, waar Magistraal voor de tweede keer plaatsvindt. De eerste editie was een grandioos succes. De mensen van de Radstake zijn erg betrokken, maar geven ons ook de vrije hand. We draaien zelf aan het begin van de avond. Daarna wordt de avond verder opgebouwd. Aan het eind draait DJ-talent Tim Tama, die ontzettend populair is in Frankrijk. De line-up bestaat ook uit twee DJ's, waaronder Miss Djax, die op vinyl draaien. Miss Djax, onder andere bekend van The Love Parade in Berlijn, is één van de grondleggers van de Nederlandse techno."

Complete ervaring

Jaap: "Met Magistraal willen we een complete ervaring bieden. De aandacht ligt op de muziek en de show. Bier drinken en ouwehoeren is leuk, maar daarvoor kun je beter naar het café. We hebben een ontzettende vette show, met veel visuals. Mensen die de Radstake goed kennen, zullen de locatie niet meer herkennen." Pim: "We werken met veel mensen samen. Zo maakt Sil Eggink onze designs. Magistraal is meer geworden dan drie jongens. In eerste instantie kregen we veel hulp van vrienden en bekenden. Maar onze achterban wordt steeds groter. We hebben de juiste mensen aan boord. Magistraal gaat verder dan onszelf en begint echt een merk te worden. De techno-scene in de Achterhoek wordt groter, daar zijn we superblij mee."

Kaartverkoop

De line-up bestaat uit Miss Djax, Abstract Division, Tim Tama, Cynthia Spiering en Magistraal Soundsystem. Kaarten voor Magistraal 2018 op zaterdag 10 november in de Radstake in Varsseveld zijn verkrijgbaar via het Facebook-evenement van Magistraal en de website van de Radstake. Daar is ook meer informatie te vinden over ticketprijzen.

Meer berichten