fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Film After The Storm en Filmlezing ‘Dromen & illusies!’ in Filmhuis DRU Cultuurfabriek in Ulft

Zondagmiddag 11 november a.s. is er zowel een film als een filmlezing met als thema ‘Dromen & illusies!’ Aan de hand van de mooie Japanse dramafilm ‘After The Storm’ gaan we deze middag in op het interessante thema ‘Dromen & illusies!'


Thema:
In de filmlezing en in de film gaan we in op dromen en illusies. En daarmee worden niet de dromen bedoeld die we ‘s nachts in onze slaap hebben, maar de (dag)dromen waarbij we fantaseren over een betere toekomst, meer gelukkige situaties en meer welvaart. Die fantasie is vaak de reden, dat er zoveel mensen gokken en meedoen met kansspelen. In de hoop op het winnen van een grote som geld, die hen dan het nodige geluk moet verschaffen.

Hoewel er in eerste instantie niets op tegen is dat mensen over die voornoemde situaties fantaseren, bestaat hierbij wel het risico dat die mensen niet het heft in eigen hand gaan nemen, omdat ze te veel in hun dromen en illusies blijven hangen, terwijl ze toch beter deze energie hadden kunnen gebruiken om veranderingen concreet in de werkelijkheid en in hun eigen leven te realiseren.

In de film zien we hoe dromen en de daarmee samenhangende illusies een erg belangrijke rol spelen in het leven van hoofdpersoon Ryota.

Film: After The Storm (2016)
De ooit bekroonde auteur Ryota verspilt het geld dat hij verdient als privédetective aan gokken en kan nauwelijks zijn kinderalimentatie betalen. Na de dood van zijn vader lijken zijn bejaarde moeder en mooie ex-vrouw door te gaan met hun leven.

Als hij opnieuw contact probeert te krijgen met zijn aanvankelijk wantrouwende familie, strijdt Ryota om de controle over zijn leven terug te krijgen en iets te betekenen in het leven van zijn zoon. Totdat hij op een stormachtige zomeravond de kans krijgt om de band werkelijk te versterken.

De film met humoristische scenes, wordt gespeeld door een geweldige cast en is geregisseerd door een regisseur, die een meester is in het tonen van relaties binnen gezin en familie.

Regie: Hirokazu Koreeda. Acteurs: Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Yôko Maki. Lengte: 117 minuten - Alle leeftijden

Inleiding en nabeschouwing: drs. Joop Roelofs (psycholoog Confidence - Ulft/Doetinchem).

Bezoekers hebben de keus om de filmlezing en de film ofwel de film alleen bij te wonen. Aanvang Filmlezing: 13.15 u - Aanvang Film: 14.00 u.

Tickets à € 12,50 (filmlezing, film en pauzeconsumptie) en € 8,50 (film en pauzeconsumptie) zijn verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24, Ulft, tel. 0315 - 714358 of via de website www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten