Foto: Roel Kleinpenning

St. Joris en Inspiration geven concert

door Marian Roerdinkholder

Ulft - Twee Ulftse muziekverenigingen hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk concert op zondagochtend 4 november. Voor haar jaarlijkse koffieconcert heeft het Ulftse koor Inspiration het muziekkorps van St. Joris gevraagd als gastvereniging. Het concert van Inspiration en St. Joris begint om 11.00 uur en vindt plaats in het clubgebouw van St. Joris aan de Hofstraat in Ulft.

Het koor Inspiration staat al zeven jaar onder leiding van de jonge dirigent Sander Spaan.

Inspiration bestaat op dit moment uit 19 enthousiaste dames. Er wordt vierstemmig gezongen, in een breed en divers repertoire. Iedere maandagavond wordt er gerepeteerd bij Timmerfabriek Hendriksen. Cindy Gijsberts is voorzitter van het koor en vertelt: "Van oorsprong is Inspiration een kerkkoor. Het is begonnen als Ulfts jongerenkoor onder leiding van Ton Geerts. Iedere maand werd er om en om gezongen in de Antoniuskerk in Oer en de Petrus en Pauluskerk. Toen ik erbij kwam, was ik het zestigste lid. Nu hebben we een vaste mooie club van rond de 20 personen."

Vaste kern

Sylvia Theunissen, lid van het koor en bestuurslid, vertelt: "Tijdens de repetities op maandag zijn we bijna altijd compleet. We hebben een enthousiaste vaste kern van mensen. De jongste is rond de 30 en de oudste is 58. We studeren ook veel thuis."

Cindy zegt: "Vorig jaar hebben we ons jaarlijkse concert in oktober gedaan. Maar oktober is een lastige maand in verband met de griep die dan vaak heerst. Onze concertcommissie heeft bedacht om het concert dit jaar gezamenlijk met St. Joris te doen. We hebben nu één keer gezamenlijk gerepeteerd. Dat zullen we op zondagochtend 4 november ook nog doen. En dan gaan we er tegenaan. We hebben wat gezonde spanning, maar hebben er erg veel zin in! Onze vaste gastspeelster Kim Peppelman doet ook mee. Zij zal onder andere op cajun spelen."

Loterij

Sylvia: "We zullen apart van St. Joris nummers ten gehore brengen, zoals Coldplay, Bløf en Marco Borsato, maar we openen en sluiten het concert gezamenlijk. Tijdens de pauze van het concert organiseren we een loterij. Winkeliers uit Ulft en Gendringen hebben hiervoor prijzen beschikbaar gesteld."

Entree

Het concert van Inspiration en St. Joris vindt plaats op zondag 4 november om 11.00 uur in het clubgebouw van St. Joris aan de Hofstraat 1 in Ulft. De entree bedraagt 5 euro. Op vertoon van hun donateurskaart hebben donateurs van Inspiration vrije entree.

Het clubgebouw gaat om 10.30 uur open. Voor, in de pauze en na afloop van het concert is er gelegenheid voor koffie en thee.

www.inspiration-ulft.nl

www.polsekermis.nl

Meer berichten