Vlnr: Rick Reyntjes, Rocco Ostermann en Jan Willem Bosvelt. Magic Fish is 16 november voor het laatst in actie te zien. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Rick Reyntjes, Rocco Ostermann en Jan Willem Bosvelt. Magic Fish is 16 november voor het laatst in actie te zien. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Magic Fish voor de allerlaatste keer

door Marcel van Berkum

Ulft - Op vrijdagavond 16 november speelt Magic Fish in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Wie? Er zijn vast jongeren, die de naam van de formatie niets zegt. Maar dan zijn het geen muziekliefhebbers. Het was het eerste spraakmakende project van zanger/gitarist Rocco Ostermann. In de jaren 90 maakte het trio furore. Ze treden nog één keer samen op.

Het is niet zomaar een reünie-optreden die zaterdag in Ulft. Er is een aanleiding. Het is 25 jaar geleden dat het album 'Absolutely Free' is uitgebracht, dat werd opgenomen bij Casper Falke in de Silvox Studio in Bontebrug. Nu verschijnt 'Absolutely Free' als dubbel LP op vinyl. Om de release extra luister bij te zetten treedt de band op in de oerbezetting. "Casper heeft het geremastered en de geluidskwaliteit is flink verbeterd. Tijdens het optreden spelen we het hele album integraal. Dat hebben we vroeger zelfs nooit gedaan. Uiteraard is de elpee in de DRU te verkrijgen." Ook vertelt Rocco, die jaren geleden van Dinxperlo naar Arnhem verhuisde, dat de oude lichtcrew Harry de Kort en Patrick Slutter opnieuw het licht ziet tijdens het allerlaatste optreden. Ook zijn er twee special guests, maar dat moet nog een verrassing blijven.

Te snel succes

Na de oprichting van Magic Fish ging het razendsnel. De band met een eigen avontuurlijk geluid werd vanaf het begin omarmd door muziekliefhebbers. In 1993 werd Rocco verkozen tot beste gitarist van De Grote Prijs Van Nederland en speelde Magic Fish op Pinkpop. "De bezetting klopte en dat was een goede voedingsbodem voor onze muziek." Het succes kwam te snel volgens de charismatische frontman. Er was geen langjarige visie. Na enkele bezettingswisselingen was bij gevoelsmens Rocco de klik weg. Hij merkte tijdens het repeteren met drummer Rick Reijntjes en bassist Jan Willem Bosvelt voor het DRU-concert dat het vuur weer terug is. "We hebben fanatiek geoefend, veel gelachen en ik vind ons zelfs beter dan vroeger. Ik merk dat er een duidelijk verschil is wat ik nu doe bij Donnerwetter en opnieuw met Magic Fish. Bij Magic Fish was ik een gitarist die ook zong. Nu bij Donnerwetter is het andersom. Dat komt door de bezetting met Wout Kemkens, als extra gitarist."

Samenwerking

"Ik speel idioot veel", zegt Rocco, die het razend druk heeft met zijn band Donnerwetter en niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en België regelmatig optreedt. "Donnerwetter gaat ook samen met de fanfare-punkband De Kift spelen." Daarnaast treedt hij veel akoestisch op en schreef het boek 'De Buitenstaander'.


Het laatste optreden van Magic Fish is op vrijdagavond 16 november in de DRU. In het voorprogramma speelt de Silvoldse band Miller & The Tone Machine. "Een ander soort muziek, maar een nieuwe band met potentie", volgens Rocco Ostermann.
Kijk voor voorverkoop op de site.

Meer berichten