Theo, Ingrid, Martijn en Ruben van Peters Interieur in Ulft. (Foto: Roel Kleinpenning)
Theo, Ingrid, Martijn en Ruben van Peters Interieur in Ulft. (Foto: Roel Kleinpenning) (Foto: )
Ondernemer van de week

Andere jongens speelden met autootjes, wij met tapijtmessen

door Nick Moritz

Ulft - Met twee broers aan het stuur gaat Peters Interieur in Ulft de toekomst tegemoet. Na tachtig jaar historie is het bedrijf aan de Dr. Ariënsstraat nog steeds springlevend. Voor Ruben en Martijn Peters is de zaak hun hele leven al aanwezig. Op de achtergrond zijn beide ouders, Ingrid en Theo, nog steeds betrokken. Een echt familiebedrijf dus, dat onder de naam Peters het achtste lustrum viert.

"Het bedrijf is door onze grootvader onder de naam Gerritsen opgericht", vertellen de broers. "Het is de meisjesnaam van onze moeder. Toen onze ouders het bedrijf overnamen, veranderde de naam in Peters, die van vader dus. Wij zijn zo ongeveer in het bedrijf opgegroeid. Nooit met de dwang van 'je moet er mee doorgaan', maar dat was op een gegeven moment gewoon logisch."

"Ik 'hielp' als peuter al in de zaak mee", lacht Ruben. "Toen ik als vierjarige voor het eerst naar de kleuterschool ging, zei ik tegen mijn vader 'nu moet je het maar alleen doen'. In de zaak helpen was voor ons een spel. Andere jongens speelden met autootjes, wij met tapijtmessen. Voor mij is er nooit een andere wens geweest dan in deze business te werken. Toen pa door een hernia niet kon werken, was ik zestien. Maar zo goed als het ging hield ik de tent draaiend. Met de lijmpot achterop de fiets naar klanten om tapijt te leggen."

Voor Martijn was het in het begin minder duidelijk. Hij zag het werken met gordijnen en tapijt minder zitten. "Ik vond er als jochie niks aan, je mocht alleen de rotklusjes doen. Toen ik wat ouder werd veranderde dat en zo vanaf mijn veertiende begon ik de lol er van in te zien. Het werk bij de klant aan huis of bedrijf is echt mijn ding. Zonwering aanbrengen, tapijt leggen, gordijnen inhangen, mooi en afwisselend werk. Ook al omdat je steeds met andere mensen te maken hebt."

"De winkel en administratie laat Martijn graag aan mij over", vult Ruben aan. "Hij gooit liever de bus vol en rijdt dan richting klant. Vroeger moesten mijn ouders echt alles zelf doen. Zwaar werk. Pa en ma helpen nog regelmatig in de winkel mee. Voor ons is het gelukkig geen slijtageslag meer, we doen het niet alleen samen, maar ook nog eens met Silvia als styliste en Edwin en Patrick als gewaardeerde vakkrachten."

Peters Interieur
Dr. Ariënsstraat 13
7071 AH Ulft
(0315) 68 14 71
info@peters-interieur.nl
www.peters-interieur.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden