fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmhuis DRU Cultuurfabriek presenteert “Retour en Bourgogne”

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 31 oktober de Franse komische dramafilm "Retour en Bourgogne" (oorspronkelijke titel: "Ce qui nous lie") uit 2017, geschreven en geregisseerd door Cédric Klapisch. In de hoofdrollen Pio Marmaï, Ana Girardot en François Civil. De film ging op 6 juli 2017 in ons land in première.

Over de film:
Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden.

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Regisseur Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige en geheel vernieuwde grand café Het Schaftlokaal.

Retour en Bourgogne", woensdag 31 oktober, 20.00-21.53 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (alle leeftijden). Een kaartje kost € 6,75 en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via de website www.drucultuurfabriek.nl.
Twee weken later, op woensdag 14 november wordt de film “Bankier van het verzet” vertoond.

Meer berichten