Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Roel ter Voert en kok proosten op het wildseizoen. (foto: Roel Kleinpenning)
Roel ter Voert en kok proosten op het wildseizoen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Lekkere wildgerechten met mooie wijnen

door Carla van der Meer

Megchelen - In samenwerking met jagersvereniging WBE Gendringen-Bergh wordt er op zondag 4 november om 10 uur weer de Hubertusmis gehouden in het kerkgebouw in Megchelen. Deze viering wordt jaarlijks aan het begin van het wildseizoen gehouden. Aansluitend kunnen de jagers en de aanwezigen uit de kerk genieten van een wild maaltijdsoep bij restaurant Jan ter Voert.

"Het wordt weer een mooie viering", zegt Roel ter Voert. "Het is een warm onthaal met jagers en publiek. De jagers en hoornblazers komen uit omliggende dorpen aan beide kanten van de grens. De kerk wordt mooi aangekleed voor het wildseizoen." Verder kunnen de gasten op 4 en 11 november vanaf 16 uur genieten van een wildbuffet. Dit bestaat uit diverse voor-, tussen en hoofdgerechten van wild zoals hert, fazant en wildzwijn. Daarna is er een bijpassend dessert. Maar ook op andere dagen kunnen gasten genieten van de wildgerechten bij Ter Voert. "In samenwerking met Leon Masselink van wijngoed 't Oerlegoed uit Gendringen bieden we onze gasten mooie bijpassende wijnen bij het wild", zegt Ter Voert. "We serveren puur wild waar we de herkomst van weten. Het wild komt uit de Achterhoek en net over de grens in Duitsland van jagers die we kennen." "We hebben drie rode wijnen die het heel goed doen bij het Achterhoekse wild, waaronder de Wals rood Barrique", vertelt Leon Masselink van wijngoed 't Oerlegoed uit Gendringen. "Dit zijn mooie stevige wijnen." Vorig jaar november heeft 't Oerlegoed meegedaan aan de wedstrijd bij de Oranjerie in Ruurlo voor de titel Wildwijn 2017. "Onze wijn, Wals rood Barrique won de titel 'beste Wildpeperwijn", zegt Masselink. "Het is een mooie aromatische krachtige, houtgelagerde wijn. Voor ons was het een bijzondere prijs omdat het panel van maître sommeliers en fijnproevers naast onze wijn ook de best-passende wijnen uit het buitenland van wijnhandelaren beoordeelden." Voor de wildbuffetten op 4 en 11 november is het gewenst te reserveren via: 0315- 377204 of www.jantervoert.nl.

Meer berichten

Shopbox