spaarvarkentje
spaarvarkentje (Foto: vrij)

Hulp bij financiële nachtmerries

Oude IJsselstreek - SchuldHulpMaatje Oude IJsselstreek is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die helpen om mensen met financiële problemen bij te staan.

Ziekte, baanverlies, echtscheiding of andere tegenslag ontregelt bij veel mensen de financiële situatie.

Ruim 30 gecertificeerde maatjes ondersteunen jaarlijks meer dan 120 hulpvragers. Hun vragen zijn zeer divers. "We zetten ons in om de hulpvragers weer zelfredzaam te maken, hun schulden op te lossen en de financiën onder controle te houden", aldus een woordvoerder. "We merken echter steeds vaker dat we niet alle hulpvragen direct kunnen bedienen. En sommige Maatjes hebben wel heel veel klanten. Dus…. Wie wil?"

De Maatjes zijn goed thuis in de maatschappij, zeer gemotiveerd, kunnen goed met mensen omgaan en hebben veelal een financiële en/of zakelijke achtergrond of belangstelling. Ze volgen eerst een 3-daagse cursus en houden hun kennis actueel via distant learning, studiemiddagen en bijeenkomsten.

Een Maatje werkt individueel, maar kan terugvallen op de kennis en kunde van al zijn collega-Maatjes en wordt daarnaast bijgestaan door een Coördinator-Senior Budgetconsulent. Nadere info bij via Elfriede te Hennepe, 06-51064003 of info@schuldhulpmaatje-oudeijsselstreek.nl.

www.schuldentelefoonoudeijsselstreek.nl

Meer berichten