Buffet in het Ourhlokaal - leden van de Huntenkring Businessclub met teamleden sector economie van de gemeente Oude Ijsselstreek
Buffet in het Ourhlokaal - leden van de Huntenkring Businessclub met teamleden sector economie van de gemeente Oude Ijsselstreek (Foto: Kimberley Wieskamp)

Gemeente Oude IJsselstreek ontvangt Huntenkring Businessclub

Ulft - Een toegankelijke gemeente zijn voor alle ondernemers: een belangrijk speerpunt van de gemeente Oude IJsselstreek. Hoe kom je persoonlijk in contact met ondernemers, wat zijn hun wensen en ervaringen ten aanzien van het contact met het team economie en hoe vertel je dat je als gemeente graag klaarstaat voor ondernemers? Redenen genoeg voor de gemeente om haar team economie persoonlijk voor te stellen. Een eerste aanzet hiertoe is op dinsdag 2 oktober jl. gegeven door de leden van Huntenkring Businessclub uit te nodigen in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De Huntenkring Businessclub is een informele netwerkclub dat bestaat uit ondernemers uit de regio, zowel uit de gemeente Oude IJsselstreek als daaromheen liggende gemeenten.

De avond opende na de mededelingen rondom Huntenpop (de Huntenkring Businessclub is hoofdsponsor van Huntenpop) met een interview met wethouder Peter van de Wardt. Vanuit zijn portefeuille Participatiewet stipte Van de Wardt enkele belangrijke thema’s aan: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan (passend) betaald werk krijgen, goed onderwijs en het behouden van talent in de regio, duurzaamheid in alle opzichten van het woord en het zogenaamde ‘rode-loper-beleid’ - wees welkom als ondernemer in de gemeente Oude IJsselstreek.

Na het interview werden de Huntenkring Businessclub leden verdeeld in vier groepen en naar verschillende ruimtes in het DRU complex gebracht alwaar ze interactieve sessies mochten volgen met enkele afgevaardigden van de gemeenteraad. Onderwerpen waren: wat verwacht de ondernemer van de gemeente, toerisme, bedrijventerreinen van de toekomst en innovatiehubs.

Zo vertelde algemeen directeur Marijke Verstappen over de keuzedriehoek waarin besluitvorming altijd plaats moet vinden: kan het juridisch gezien, is het van maatschappelijk belang en wat zijn de financiële gevolgen? Doormiddel van vragen als: ‘Moet de gemeente een dag meedraaien met de ondernemer?’ kwamen discussies op gang en werden wensen van ondernemers ten opzichte van de begeleiding van de gemeente blootgelegd.

De avond werd afgesloten met een buffet en netwerkborrel in het Ouhrlokaal alwaar ondernemers direct in contact konden komen met de aanwezige leden van het beleidsteam.

Meer berichten