vlnr Gerwin Ruesink, Marcel Geven en Nathan Meinen van Crystal Dream. (foto: Roel Kleinpenning)
vlnr Gerwin Ruesink, Marcel Geven en Nathan Meinen van Crystal Dream. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Crystal Dream viert 25 jaar in de DRU

door Marcel van Berkum

Ulft - Voor een plaatje en een praatje waren drie van de vier leden van Crystal Dream even in het Schaftlokaal van de DRU in Ulft. Zaterdag 3 november viert de Varsseveldse formatie er haar 25-jarig bestaan met een exclusief jubileumconcert.

"Over een paar jaar gaan jullie weer gewoon werken, kreeg ik in de begintijd van de band te horen", vertelt Gerwin Ruesink. Crystal Dream heeft vele bezettingswisselingen gekend, maar oprichters zanger Marcel Geven en gitarist Gerwin Ruesink zijn nooit afgehaakt. De Varssevelders zijn vanaf het prille begin verantwoordelijk voor de sound en voor de vele hoogtepunten die de band heeft gekend in haar bestaan. En hoe lang nog? "Ik voel me fysiek en mentaal veel fitter dan vijf jaar geleden. Er is wel een moment geweest dat we serieus hebben overwogen om te stoppen, maar het gaat de laatste tijd prima. We hebben afwisselende projecten en een goed gevulde agenda", antwoordt Marcel Geven.


U2
Eén van de shows waarmee Crystal Dream door het hele land optreedt is de U2 Experience. De première vond plaats in 2005 op de DKL-party in Silvolde, op verzoek van de organisatie. Die tribute is nog steeds veelgevraagd. Naast hun rockshow Rockin' Roller Coaster en U2 verzorgen Marcel en Gerwin ook regelmatig een akoestisch optreden. Gerwin: "Die variatie in repertoire, zalen en publiek houdt ons ook scherp." Crystal Dream heeft altijd een eigen weg gekozen. Begonnen als allround coverband kozen ze na 5 jaar voor een duidelijk format. Zo spelen ze bewust geen Nederlandstalige nummers en zoeken een balans tussen de trends en de authenticiteit van de band. "We kiezen onze optredens uit. We spelen sporadisch op een bruiloft of een kermis, maar doen geen concessies aan het repertoire", zegt de zanger.
Drummers
Naast de muziek werken Marcel en Gerwin nog beroepsmatig als grafisch ontwerpers en bassist Nathan Meinen is docent aan De Wesenthorst. Hij is sinds 2007 bij de band en tot volle tevredenheid. Vanaf de bühne kan hij genieten als hij een zaal met duidelijke muziekkenners enthousiast ziet reageren. Crystal Dream en drummers is een moeizame relatie. Slagwerkers komen en gaan en Crystal Dream blijft bestaan. Zo gaf Ruud Voesten begin van het jaar aan meer voor eigen projecten te gaan. Bram van Uum was de beoogde opvolger, maar wil toch niet verder. Nu is de band voor de zoveelste keer op zoek. "Het steeds weer opnieuw repeteren met een nieuwe drummer is zo'n gedoe", klinkt Marcel welhaast moedeloos.


In de DRU tijdens de show 25 Years of Rock and Roll spelen beide drummers afwisselend tijdens een 2,5 uur durende non stop show met een muzikaal overzicht van 25 jaar.

Het jubileumconcert van Crystal Dream is op zaterdagavond 3 november. Tickets: voorverkoop 13,25 euro, deurprijs 15 euro.

drucultuurfabriek.nl

Meer berichten