Ivon van de Wetering en Kor Datema van de organisatie Herfstfair in de SSP-Hal te Ulft. (foto: Roel Kleinpenning)
Ivon van de Wetering en Kor Datema van de organisatie Herfstfair in de SSP-Hal te Ulft. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Loopbaan APK op Herfstfair in Ulft

door Nick Moritz

Ulft - Burgemeester Otwin van Dijk komt het openen en de organisatie hoopt op een volle SSP-Hal. Woensdag 17 oktober begint om 10.00 uur de Herfstfair van Stap Vooruit, de Raad van Kerken en Sociaal Werk uit gemeente Oude IJsselstreek. Een gezellig 'meedoen evenement' met leerzame, nuttige en plezierige activiteiten voor iedereen die er genoeg van heeft alleen maar thuis te zitten.

"Helaas is thuiszitten voor veel mensen de dagelijkse realiteit", weten Ivon van de Wetering en Kor Datema van Stap Vooruit en de Raad van Kerken Oude IJsselstreek. "Dat heeft allerlei redenen. Wanneer je benen, je geest of je portemonnee niet meewerken is het best moeilijk om de deur uit te komen. Mensen die werkloos zijn, een handicap hebben of een hoge leeftijd kunnen in een sociaal isolement raken. Wij bieden ze een gezellige dag aan. Ze kunnen meedoen aan allerlei workshops, zowel voor hobby's, sport en spel als gericht op werk en studie."

De Raad van Kerken houdt al sinds langere tijd een jaarlijkse dag voor mensen zonder werk. Vorig jaar werkten Stap Vooruit en Sociaal Werk Oude IJsselstreek samen in een bijeenkomst op de Dag van de Armoede. Dit jaar combineren ze de krachten voor een gezamenlijk evenement. "Onze bijeenkomst van vorig jaar was een groot succes", meent Van de Wetering. "Er kwamen zo'n honderd mensen op af. Omdat we maar met drie vrijwilligers zijn, waren we bang bij een vervolg dit jaar overlopen te worden. Vandaar dat er contact is gezocht met de Raad van Kerken. We richten ons voor een belangrijk deel op dezelfde doelgroep."

Verpieteren

Kor Datema vult aan: "Je moet niet onderschatten hoeveel mensen de deur niet meer uitgaan omdat ze er te weinig geld voor hebben. 'Zonder baan hoor ik er niet meer bij' denken veel mensen al snel. Voor je het weet verpieter je achter de geraniums. Dat is nergens voor nodig. Wij willen laten zien dat iedereen kansen heeft. Op onze Herfstfair is zelfs een banenmarkt Ons droomscenario is dat er daadwerkelijk iemand aan een baan kan worden geholpen. Natuurlijk zou dat uitzonderlijk zijn. Veel belangrijker is dat we veel mensen kunnen laten zien dat er meer mogelijk is dan men soms denkt. Wie zijn baan verliest kan in een zwart gat terecht komen en dat is zonden.

Behalve de banenmarkt zijn er ook mogelijkheden voor workshops solliciteren, update van de cv, de loopbaan APK en 'In gesprek met een recruiter'. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven via opwegnaarwerk@rvk-oudeijsselstreek.nl.

Wethouder Van de Wardt komt iets vertellen over het 'meedoenbeleid' van de gemeente. Er is ook luchtiger vermaak, zoals balsporten en workshops in koorzang en schilderen.

De entree voor de dag is gratis en inwoners uit Varsseveld kunnen gebruik maken vaneen gratis pendelbus die vanaf het Borchuus naar de SSP-Hal en terug rijdt.

Meer berichten