Organiserende docenten Tamara Baakman (l), Roberto Alvarez en Kayleigh Gerritsen hopen op een grote opbrengst
Organiserende docenten Tamara Baakman (l), Roberto Alvarez en Kayleigh Gerritsen hopen op een grote opbrengst (Foto: Tonnie Kok)

Wesenthorst in actie voor goede doelen

Ulft – De leerlingen van het Almende College locatie Wesenthorst gaan zich op vrijdag 19 oktober inzetten voor twee goede doelen: De vereniging VASA en dierencentrum Achterhoek.

De leerlingen van de school gaan door middel van een sponsorloop op een parcours met hindernissen, een Obstacle run, zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze twee genoemde organisaties. Tussen 9.00 uur en 15.00 uur is er continu een groep leerlingen bezig om rondjes rondom en ook dwars door de school af te leggen. Vanaf maandag 8 oktober zoekt iedere deelnemer in zijn directe omgeving mensen die een donatie voor de getoonde inzet en voor de goede doelen over hebben. Het startschot wordt gegeven door één van de collegeleden van B&W gemeente Oude IJsselstreek. Publiek is uiteraard van harte welkom rondom en in de school.

Samen voor de maatschappij

Met deze actie wil de locatie Wesenthorst van het Almende College samen met de leerlingen een steentje bijdragen aan de maatschappij. Andere acties in het verleden waren de Kerstmarkt en de acties voor Serious Request. Tevens wil de school dat leerlingen al op jonge leeftijd in aanraking komen met diverse goede doelen en ze laten ervaren dat het een meerwaarde is om anderen te kunnen helpen. De leerlingen hebben zelf voor deze twee doelen gekozen.

VASA

Vereniging Aangepast Sporten de Achterhoek (VASA) is een vereniging die verschillende sport- en bewegingsactiviteiten aanbiedt voor mensen met zowel een fysieke als verstandelijke beperking en onder­steunt op zowel recreatief- als wedstrijd­niveau. Meer info op: www.vasa-achterhoek.nl

Dierencentrum Achterhoek

Het centrum heeft als primaire taak de opvang en verzorging van gevonden huisdieren afkomstig uit acht Achterhoekse gemeentes: Aalten, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Meer in op: www.dierencentrumachterhoek.nl

Meer berichten