Ondernemer van de week: Leander Heutinck. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Leander Heutinck. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Zoektocht en vliegende start voor Leander Heutinck

door Nick Moritz

Ulft - Jongetjes willen Max Verstappen worden en meisjes momenteel waarschijnlijk Glennis Grace. Was de beroepskeuze op wat latere leeftijd maar zo gemakkelijk. Daar kun je aardig mee worstelen, heeft ook makelaar Leander Heutinck gemerkt. In Ulft aan de Frank Daamenstraat heeft hij inmiddels alweer 11 jaar zijn eigen, succesvolle makelaardij. Hij heeft zijn draai en het juiste beroep dus wel gevonden. Daar ging echter wel een zoektocht aan vooraf.

"Ik wist op school echt niet wat ik wilde", vertelt Heutinck vrijuit. "Dat resulteerde eerst in een afgebroken studie logistiek management, vervolgens in een jaartje bouwkunde en daarna toch maar een jaartje de werkvloer op. Mijn vader dacht al dat het helemaal de verkeerde kant op zou gaan met mij. Inmiddels zat mijn zus in de hypotheken. Via haar kwam ik in aanraking met het makelaarsvak en dat bleek dus echt mijn ding."

In recordtempo voltooide Heutinck de HBO opleidingen voor makelaar en taxateur. Hij ging in loondienst en na een vaktest kon hij zich registermakelaar en register taxateur noemen. "Ik had de tijd mee. Bij makelaarskantoren zat men om mensen te springen en ik kon overal aan de slag. Het werk beviel net zo goed als de studie en in 2007 heb ik de stap genomen om met een eigen makelaardij van start te gaan."

Vanaf dat moment was Leander Heutinck zelfstandig ondernemer en werd alles anders. "Natuurlijk denk je goed over zo'n stap na. Ik had de handen vrij en de tijd was gunstig. Bordjes in de tuin met 'Heutinck Makelaardij' erop leek me wel een mooi gezicht. De beslissing was niet moeilijk en het eerste jaar liep ook als een speer. De markt zat mee, ik werkte als een razende en het werd een vliegende start. Tja,... toen viel de bank Lehman Brothers om."

Net een nieuw huis gekocht, een kind op komst en een knallende bankencrisis. Heutinck leerde de andere kant van het ondernemen kennen. "Op dat moment voelde ik de druk van verantwoordelijkheid voor je gezin en je onderneming. Ik heb er van geleerd om voor beiden de tijd te nemen. Hard werken is belangrijk, maar ontspanning en je gezin ook. Met het huidige team van collega's is het al een tijdje goed in balans en dan is ondernemen mooi."

Heutinck Makelaardij

Frank Daamenstraat 45 Ulft

0315-270500, www.heutinckmakelaardij.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden