Ria Tuenter signeert tijdens kerstmarkt


Ria Tuenter signeert haar boek Mam raakt kwijt. (foto: Gerard Mühlradt)
Ria Tuenter signeert haar boek Mam raakt kwijt. (foto: Gerard Mühlradt)
Column Mam raakt kwijt

Ria Tuenter signeert tijdens kerstmarkt

VARSSEVELD - Tijdens de Varsseveldse kerstmarkt, op zondag 11 december, signeert Ria Tuenter uit Varsseveld haar verhalenbundel 'Mam raakt kwijt' bij Boekhandel Rutgers in Varsseveld tussen 13.30 en 16.30 uur.

Drie weken geleden reikte zij het eerste exemplaar van haar boek uit aan schrijver Jan Siebelink. Het boek bestaat uit eerder gepubliceerde columns over haar dementerende moeder in het Oude IJsselstreek Vizier, aangevuld met lange en korte verhalen. Herkenbaar, met ruimte voor een traan, maar zeker ook voor een lach.
Door openhartig te schrijven over de omgang met haar dementerende moeder merkte Ria hoeveel dit losmaakt bij de lezers van haar columns. "Vaak zijn mensen ontroerd en herkennen de situaties die ik beschrijf. Voor hen is het een steuntje in de rug. Met dit boek hoop ik ook op meer begrip voor mensen met dementie. Ze zijn namelijk niet gek, ze leven alleen in een andere wereld dan de onze. En als je meegaat in hun leefwereld, kun je samen nog mooie momenten beleven; niet alleen verdrietige, maar ook vrolijke", vertelt Ria.
In 'Mam raakt kwijt' geeft Ria een inkijkje in de omgang met haar moeder.


Belangstellenden kunnen het boek persoonlijk laten signeren tijdens de kerstmarkt op zondag 11 december van 13.30 tot 16.30 uur bij Boekhandel Rutgers aan de Spoorstraat in Varsseveld.

Meer berichten