Mei avond bij De Moezeköttel
Mei avond bij De Moezeköttel (Foto: T. Erinkveld)

Feestelijke onthulling Achterhoek vlag bij De Moezeköttel in Megchelen

Megchelen - Sinds 10 juli 2018 heeft de Achterhoek een eigen vlag, symboliserend het prachtige achterhoekse landschap met haar mooie dorpen en steden, kronkelende wegen, coulissenlandschappen en kenmerkend voor Noaberschap, eigenzinnigheid, kracht en nuchterheid van de achterhoeker. De vlag komt op prominente plaatsen te hangen waaronder de diverse gemeentehuizen. Wij zijn bijzonder trots deze vlag, gesponsord door de “Zwarte Cross/Feestfabriek en Grolsch”en ondersteund door de gemeente Oude IJsselstreek ook bij de Moezeköttel te mogen hijssen.

De Moezeköttel is een naoorlogse noodwoning ter vervanging van het tijdens de bevrijding van Megchelen, 28 maart 1845, grotendeels platgebombardeerde boerderijtje “de Moezeköttel”. Vanaf 1946 bewoond door diverse gezinnen en raakte na 1967 in verval. Eind 2014 was de restauratie gereed en werd het geopend voor het publiek, educatieruimte en toiletvoorzieningen bieden de bezoekers de mogelijkheid kennis te nemen van de (oorlogs) geschiedenis , koffie of thee en het leven van welleer. Zie http://moezekottel.nl/

Op 21 september wordt om 18.00 uur de vlag van de Achterhoek feestelijk onthuld door de burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek, de heer Otwin van Dijk bij de Moezeköttel in Megchelen en een bijzondere gast, Mystery Guest, van de “Zwarte Cross / Feestfabriek”. Een passende muzikale omlijsting zal deze gebeurtenis nog eens extra cachet geven. Na het officiele gedeelte wordt de bar geopend en onder het genot van een drankje de mogelijkheid ff bij te praten.

Het feit dat de “Zwarte Cross / Feestfabriek en Grolsch” de vlag sponsoren mag gezien worden als een “symbolische” erkenning van het vele werk welke de pioniers en vrijwilligers, ondersteund door sponsoren/donateurs en vrienden van de Moezeköttel, steken in de Noodwoning, inmiddels een pareltje van de Achterhoek. Naast de vele lokale en regionale, ook duitse, frequente bezoekers die genieten van de rust van welleer, komen ook steeds meer internationale gasten, uit Europa, Amerika en Canada en zelfs Australië kennis nemen van de (oorlogs) geschiedenis en serene rust van dit, waarschijnlijk kleinste, openluchtmuseum getuige de reacties op oa facebook en het gastenboek.

Wilt u hierbij aanwezig zijn meld u dan aan via : info@moezekottel.nl

Meer berichten