Leon Masselink.
Leon Masselink. (Foto: PR)

Open Dag in topwijnjaar

Gendringen - “Wat een zomer, wat een trossen en wat een smaak. Dit wordt een topjaar voor de Nederlandse wijnbouw”, aldus wijnboer Leon Masselink.

Hij loopt door zijn wijngaarden en geniet van de oogst 2018: “Het is veel, maar vooral ook heel goed. De vele uren zon hebben er voor gezorgd dat de kwaliteit geweldig is: Geen schimmels, veel suiker en mooie aroma’s. En we zijn er nog niet, de aankomende weken kan het nog beter worden”.

Leon is trots op zijn wijngoed met 4 hectare wijngaarden, een wijnmakerij en wijnkelders, maar vooral trots op zijn wijnen, die onderscheiden zijn met binnen- en buitenlandse prijzen. Op 23 september zet hij tijdens de Open Dag de deuren en poorten open en nodigt iedereen uit om te komen kijken, luisteren en proeven.

“Wijn en spijs horen bij elkaar en dit jaar komt dit op ons Wijngoed mooi naar voren. Jeroen Peters van de Streekfabriek uit Zevenaar komt koken en bakken met streekproducten uit de Achterhoek en de Liemers. Hij serveert hapjes die passen bij elk van onze wijnen, zodat het eten en de wijn elkaar versterken”, zegt Leon, die graag samenwerkt met andere specialisten in streekproducten.

Op de dag zelf organiseert Leon rondleidingen en vertelt graag over de wijnbouw en het proces van wijnmaken. Maar er is natuurlijk ook veel te proeven en de bezoekers kunnen met eigen ogen zien dat het een uitzonderlijk goed wijnbouwjaar is.

De bezoekers worden die dag ook verrast met mooie en afwisselende muziek. Zangeres/gitarist Wilma Pastors treedt op met dichter Anke Gussinklo en er zijn optredens van de musicalopleiding Arnhem. Het feest wordt compleet met een optreden van Sarena Klappa, vrolijke volksmuziek die tijdens dit topjaar voor de wijnbouw het feestgevoel nog zal vergroten.

Wijnboer Leon Masselink organiseert zijn Open Dag in wijngaard Het Oerlegoed op de Wals in Gendringen op zondag 23 september van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Meer berichten