Vlnr: Bionda Mulder en gastkinderen van Bionda’s Hummelhonk, Linda Mol en Angeline ten Have. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Bionda Mulder en gastkinderen van Bionda’s Hummelhonk, Linda Mol en Angeline ten Have. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Derde Kinderdoedag in Varsseveld

door Maurits van Aalst

Varsseveld - De jongste inwoners van Varsseveld kunnen zich zaterdag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur opperbest vermaken in het winkelhart van hun dorp. Tijdens de derde editie van de Kinderdoedag wordt de jeugd de mogelijkheid geboden met een speciale kaart her en der verspreid in het centrum aan speciaal voor meisjes en jongens georganiseerde activiteiten mee te doen. Deelname daaraan is geheel gratis.

De Kinderdoedag beleefde twee jaar geleden de première, nadat Bionda Mulder van gastouderopvang Bionda's Hummelhonk en Angeline ten Hove van dameskledingzaak Woman 1307 constateerden dat 'er weinig voor kinderen te doen was in Varsseveld' en op verschillende locaties in het centrum activiteiten voor de jeugd van 2 tot en met 12 jaar hielden. Dit jaar voegde Linda Mol zich bij haar twee Varsseveldse collega-onderneemsters. "Ik ben er heel enthousiast ingestapt vanuit de VOV (de Varssevelds Ondernemers Vereniging, red.)", zegt de eigenares van Winkel &Zo, Leuks, lekkers & speelgoed. "Daardoor is er nog meer draagkracht onder ondernemers en zijn zij nog meer bereid met ons mee te denken."
Op tien plekken in het hart van Varsseveld kunnen kinderen tot en met groep 8 van de basisschool van 11.00 tot 16.00 uur aan tien activiteiten deelnemen. "Dat zijn uitsluitend nieuwe activiteiten", licht Linda Mol toe. "Dan is het verrassingseffect het grootst en raken kinderen die al vaker aan de Kinderdoedag hebben meegedaan, niet verzadigd."
Ditmaal kunnen de meisjes en jongens onder andere bowlen bij hotel-café-restaurant De Ploeg en mandala tekenen bij de Wereldwinkel. "Bionda gaat met de kinderen vlaggen beschilderen. Iedereen krijgt een eigen vaandeltje en alle versierde vlaggen hangen we op in het centrum bij de volgende editie", zegt de organisatrice van de Kinderdoedag. "De deelnemende ondernemers kunnen aan de kinderen en hun ouders laten zien wat ze zoal in huis hebben." De activiteiten bieden ook verenigingen de kans zich aan een breed publiek te presenteren. Toneelvereniging Op Eigen Houtje en zwem- & polovereniging DOS Varsseveld maken van die gelegenheid gebruik. "De toneelvereniging schminkt de kinderen en DOS neemt deel aan de Kinderdoedag met een balspel", vertelt Linda Mol. "Mama's en papa's mogen natuurlijk mee slenteren door het centrum en iedereen is van harte welkom bij de Varsseveldse horeca."
Speciaal voor de Kinderdoedag hebben alle leerlingen van de Varsseveldse basisscholen in de tweede week van het kersverse schooljaar een activiteitenkaart gekregen. Daarop staan de tien activiteiten vermeld en kunnen evenzoveel stempels worden verzameld. Hoewel het geen wedstrijd is, is het leuk om zoveel mogelijk stempeltjes te verzamelen.
Kinderen die geen Varsseveldse school bezoeken, maar wel graag aan de activiteiten willen meedoen, kunnen - zo lang de voorraad strekt - een kaart afhalen bij Winkel &Zo aan het Kerkplein 7A en Woman 1307 aan de Spoorstraat 14G.

Meer berichten