Tim Wormskamp (links) en Taco Hermeling bij de Escape room Terborg. (foto: Roel Kleinpenning)
Tim Wormskamp (links) en Taco Hermeling bij de Escape room Terborg. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Ontsnap aan vloek van herbergier

door Carla van der Meer

Wie lukt het om de code te kraken?

Wat heeft zich vroeger op Terborgs en Silvolds grondgebied afgespeeld? Wie lukt het om de vloek van de miskende herbergier te ontrafelen en op tijd te ontsnappen? De tijd tikt door, maar lukt het om binnen het uur de code te kraken? Dit is vanaf 5 oktober te beleven in Escaperoom Terborg.

Terborg – "Escaperoom is een spel", legt Taco Hermelink van TB Events uit. "Je wordt als groep een uur lang opgesloten in een kamer en samen moet je de code kraken om te kunnen ontsnappen uit de kamer. Dit kan door het oplossen van raadsels, puzzels, cryptogrammen en geheimen. Elke groep krijgt steeds weer een nieuwe code of cijfercombinatie om naar een volgende kamer te gaan, maar blijft in de bungalow. Pas als alles opgelost is, gaat de kluis open en kun je naar buiten. Maar lukt dat binnen de tijd van één uur of val je in handen van de politie?"

Tijdens de kermis op 5 oktober kan Terborg en omgeving kennismaken met Escaperoom Terborg. "Met de escaperoom willen we meer leven in de stad krijgen", zegt bedrijfsleider Tim Wormskamp.

Fictief verhaal

Dit jaar viert Terborg 600 jaar stad. "Daarom hebben we gekozen voor het thema hoe Terborg destijds aan stadsrechten is gekomen", vertelt Hermelink. "Het is een fictief verhaal, maar het zou zomaar zo gebeurd kunnen zijn." De escaperoom zit achter de Roode Leeuw in de oude bungalow van Stef Kaak. "Veel mensen vinden het ook leuk om de bungalow eens van binnen te zien, want Stef Kaak heeft veel betekend voor Terborg", vertelt Hermelink. "Voor de escaperoom kleden we de bungalow aan als een soort herberg." "Theo Soontiëns is schrijver van het verhaal 'De Vloek van de Miskende Herbergier'", zegt Wormskamp. "Hij is schrijver en regisseur en hij heeft veel kennis van de stad. Bovendien is hij ook betrokken bij 600 jaar Terborg." Het verhaal is zo geschreven dat het niet alleen voor mensen uit Terborg en omgeving interessant is, maar ook voor mensen van verder weg. Het is niet nodig om historische kennis van de stad te hebben om de raadsels te kunnen oplossen. Het is een spannend verhaal, maar geen horror. Het gaat erom dat de spelers zich op een leuke manier een uur vermaken." De ontvangst voor Escaperoom Terborg is bij de Roode Leeuw. Vanaf daar wordt de groep naar de escaperoom begeleidt. "Bij de prijs zit een drankje bij de Roode Leeuw inbegrepen", geeft Hermeling aan. "Verder is er ook een arrangement te boeken in de vorm van een Escaperoom-arrangement." TB Events verzorgt veel bedrijfs- en familiefeesten. De escaperooms doen ze ook op locatie. "Nu we een vaste locatie hier in Terborg hebben, kunnen we helemaal losgaan", zegt Wormskamp. "We kunnen nu werken met decorstukken. Alles kan blijven staan. De spelers komen in een soort filmset terecht waar ze het spel spelen. Het gaat om de beleving." Meer informatie is te vinden op www.escaperoomterborg.nl. Reserveren kan online. Escaperoom Terborg is te volgen op Facebook.

Meer berichten