De Zwanenpoort
De Zwanenpoort (Foto: Willemien Smeitink)

De Zwanenpoort houdt open dag

Varssevel - Aan het Grutterinkpad in Varsseveld staat het mooie appartementencomplex "De Zwanenpoort" met 20 woningen.

Het complex is ontstaan op initiatief van een bewoonster uit Varsseveld. Zij zocht contact met de wethouder van huisvesting in de toenmalige gemeente Wisch en legde haar plannen voor. De wethouder reageerde positief.

Diverse organisaties en ouderenbonden werden benaderd. Er kwam een initiatiefgroep die al heel snel aan tafel zat met woningcorporatie Wisch Wonen, nu Wonion. Daarna ging het snel. De eerste bijeenkomst voor geïnteresseerden was in 2006 en 2011 is het gebouw opgeleverd. De 20 appartementen worden bewoond door zowel echtparen als alleenstaanden.

Er zijn 4 woningtypes variërend van 70 tot 99m².

Belangstellenden van 50 t/m 71 jaar kunnen zich aanmelden. Het streven is om een trapsgewijze leeftijdsopbouw te houden.

De Zwanenpoort is een overzichtelijk gebouw zonder drempels. Het gebouw heeft een mooie entree en is verdeeld over 3 woonlagen.

De buren zijn er voor elkaar. "Noaberschap" staat hoog in het vaandel. Gezelligheid en klaarstaan voor elkaar.

Er is een gemeenschappelijke ruimte waar diverse activiteiten worden gehouden.

Omdat wij zelf zeer enthousiast zijn over deze manier van wonen, willen we dit ook graag aan anderen laten zien. Wij houden daarom op 29 september een open dag. U bent van harte welkom van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur.

Wij verheugen ons op uw komst!

Meer berichten