Westendorp Loopt Voor Hoop

WESTENDORP – Op zaterdag 22 en zondag 23 september wordt er een 24-uurswandelestafette gehouden bij Atletico ’73 in Gendringen. De Oude IJsselstreek loopt mee en staat stil bij kanker. Een groot gedeelte van de wandelaars komen uit Westendorp. Westendorp Loopt Voor Hoop bestaat uit bijna 60 deelnemers. Er kunnen er nog meer bij. We laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn. De opbrengst van deze Samenloop voor Hoop is voor de KWF.

Samenloop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die -direct of indirect- met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24 uur durende wandelestafette wordt er stilgestaan bij kanker en wordt het leven gevierd.

Het team “Westendorp Loopt Voor Hoop” vormt een team van familieleden, vrienden, buren, kennissen, verenigingsgenoten en collega’s. Lijkt het u leuk om ook met dit team mee te lopen meld je aan. https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/oude-ijsselstreek/aanmelden/ , team 17.

Zondagmorgen is er een KinderLoop voor Hoop. Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is (geweest) of misschien zelfs overleden is aan kanker. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen bovendien de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. De Kinderloop is een korte versie van de SamenLoop en duurt 24 minuten. Zit uw kind op de basisischool en wilt u en of met uw kind deelnemen aan dit gebeuren, meldt u aan.

Wilt u niet meelopen, maar wel aanwezig zijn bij dit evenement. Er is van alles te doen deze 24 uur. Tijdens de loop zijn er verschillende ceremonies, muziekoptredens en acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor kankeronderzoek. Team Westendorp heeft de kraam die dag vol staan met allerlei spulletjes die verkocht gaan worden. Er zullen pannenkoeken worden gebakken, spieren kunnen worden gemasseerd. Een kleine training van walking-football wordt er gegeven. Er zal fruit worden verkocht. De creabea’s hebben van alles gemaakt om te verkopen, sjaals, opkikkertjes, plantenhangers, houten bloembakken, kaarten en nog veel meer.

Een van de meest bijzondere onderdelen van Samenloop voor Hoop is de Kaarsenceremonie. Wilt u een Kaars van Hoop laten branden tijdens de indrukwekkende Kaarsenceremonie, er zijn kaarsenzakken te koop voor € 5,= waarop een persoonlijke boodschap of wens kan worden geschreven. U kunt deze zakken bestellen bij team Westendorp. Deze kaarsenzakken worden ’s avonds langs het parcours gezet, zodat de wandelaars gedurende de nacht omringd zijn door een zee van licht.

Wij, als team Westendorp Loopt Voor Hoop, hopen op veel steun en aanmoedigingen vanuit Westendorp en omgeving en zien u graag op 22- en 23 september.

Meer berichten