Ondernemer van de week: Mark Wissing (links) en Boudewijn Heemskerk van Grand Café Restaurant Van der Eem Terborg. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Mark Wissing (links) en Boudewijn Heemskerk van Grand Café Restaurant Van der Eem Terborg. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Duo bij Van der Eem van werknemer tot ondernemer

door Nick Moritz

Terborg - Met bij elkaar 17 jaar ervaring zijn Boudewijn Heemskerk en Mark Wissing geen onbekenden bij grand café restaurant Van der Eem. Heemskerk is al sinds tien jaar de kok bij dit geliefde restaurant. Wissing werkt er drie jaar korter, maar is als gastheer bij klanten natuurlijk bekender. Na al die jaren als werknemers met elkaar te hebben samengewerkt, krijgen de heren nu een nieuwe rol. Door overname van het restaurant zijn beiden nu zelfstandig ondernemer geworden.

"Voor onze gasten verandert er niet zoveel", meldt het duo monter. "Van der Eem draait gewoon door op het niveau dat iedereen gewend is. Zelf hebben we al wel kennis gemaakt met de 'harde' realiteit van het ondernemerschap. De wisseling van eigenaar bracht direct een enorme papierwinkel met zich mee. Administratie en het voldoen aan allerlei regeltjes is beslist niet de meest geliefde activiteit bij ondernemers."

Maarten en Olga

Van der Eem bestaat al sinds mensenheugenis. Van oorsprong als café en door de vorige eigenaren, Maarten en Olga van Wezel, in de afgelopen 23 jaar omgetoverd tot een grand café restaurant van goede naam. "Maarten en Olga hebben er hard voor gewerkt en dat heeft zijn tol geëist", vertelt Heemskerk. "Natuurlijk hadden ze de zaak gewoon te koop kunnen zetten. Dan was de naam Van der Eem en hun levenswerk misschien verdwenen. Het toeval wilde dat Mark al eens had aangegeven dat hij wel iets voor zichzelf wilde. Ikzelf was ook toe aan de nieuwe uitdaging en dat wisten Maarten en Olga ook. Zo zijn we met elkaar aan de praat gekomen met voor beide partijen een gunstige uitkomst."

Over de inhoud van hun vak hebben Heemskerk en Wissing weinig te leren bij Van der Eem. Het ondernemerschap levert echter nieuwe uitdagingen op. "Het mooiste is dat we nu onze eigen lijn kunnen uitstippelen", aldus Wissing. "We doen het echt samen en gelukkig komen onze ideeën goed overeen. In eerste instantie blijft Van der Eem gewoon vertrouwd Van der Eem. Een bedrijf als dit vernieuwt regelmatig en volgende stappen zijn echt van ons. Zo plannen we een aanpak van het terras, het servies wordt een keer vernieuwd en Boudewijn gaat met de kaart aan de slag. De eerste drie maanden zijn we weinig aan ons eigen leven toe gekomen, maar we genieten er enorm van."

Grand café Van der Eem

Sint Jorisplein 10 Terborg

0315-323045, www.vandereem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden