Biebtip

Biebtip Ingrid Jolink

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 135 door Ingrid Jolink:

100 x Zuidoost-Engeland van Dirk Musschoot

In dit boek vertelt Engelandreiziger Dirk Musschoot wat zijn honderd favoriete bestemmingen zijn in Zuidoost-Engeland (Kent, East & West Sussex, Surrey, Hampshire en het eiland Wight). Met veel foto's, een handige kaart en logeer- en eetadresjes.

Voor de meesten van ons zit de zomervakantie er al weer op; ook voor mij. Lang naar uitgekeken en dan ineens kun je in plaats daarvan, alweer terugkijken. En… als je geluk hebt: terugkijken met een tevreden gevoel! Dit jaar kan ik dat zeker want ik heb een ontzettend leuke reis gemaakt naar en door Kent en Sussex in Engeland. Het was zo leuk, onder andere, dankzij dit boekje.

Op toegankelijke, humoristische wijze geeft de schrijver ons tips en informatie en na het lezen wil je nog maar één ding: Naar Engeland, heerlijk alles met eigen ogen zien, ontdekken en beleven!

Attracties worden stuk voor stuk over twee pagina's beschreven, waarbij de graafschappen zorgen voor de indeling in het boek. Elk graafschap wordt kort geïntroduceerd, waarna de beschrijvingen volgen. Alle attracties zijn voorzien van minimaal één duidelijke en heldere kleurenfoto en informatie met volledig adres, openingstijden, website en toegangsprijzen.

Door de superhandige, handzame kaart kun je zelf een mooie route uitstippelen, al naar gelang de tijd die je hebt en de afstanden die je af wilt leggen. Ik was nogal huiverig vanwege het linksrijden maar het bleek mogelijk op relatief korte afstand van elkaar veel te zien en te beleven.

Heel handig vond ik de praktische informatie: diverse vervoersmogelijkheden, in het gebied maar ook náár Engeland, informatie over de valuta, reisdocumenten, maten en gewichten, telefoneren enzovoort. Overweegt u ook die kant eens op te gaan? Doe vast inspiratie op met dit deel uit de “100x-serie”. Een gids in een handzaam formaat die zeker op een eerste reis naar deze regio niet mag ontbreken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden