De organisatie van de kermis in Silvolde.
De organisatie van de kermis in Silvolde. (Foto: )

Nieuwe samenwerking tijdens Silvoldse kermis

De schutterij Willem Tell en de kroegen 't Centrum en 't Molentje in Silvolde hebben de handen ineen geslagen. "We gaan een nieuwe samenwerking aan en streven er naar om voor beide partijen een op een nieuwe manier een win-win situatie te realiseren."

silvolde - Dit jaar is nog een overgangsjaar waarin ieder zijn eigen programma heeft, maar er wordt al wel gezamenlijk naar buiten getreden qua promotie. Vergelijkbaar met de carnaval in het dorp. "Ook drie aparte verenigingen, maar die wel gezamenlijk zorg dragen voor de programmering van het feest en dit ook samen naar buiten presenteren", zegt voorzitter Martijn Heister van Willem Tell. 

Vernieuwing

Een stukje voorgeschiedenis. Lange tijd trokken kroegen en schutterij gezamenlijk op met de kermis. Na 2013 liepen de visies uiteen, resulterend in gescheiden wegen, zodat ieder zijn eigen ideeën de kans kon geven. Zo zag het Kroegenspektakel het levenslicht, het vierdaags festijn van 't Molentje en 't Centrum. Tegelijkertijd riep Willem Tell een stichting in het leven, die zorgde voor een frisse wind met aansprekende vernieuwingen, zoals een nieuwe indeling van de tent, een cocktailbar en een koningspodium. "De tijd van alleen een tent en patatkraam is voorbij. Publiek zoekt meer en meer naar de festival-beleving, met ook veel aandacht voor de aankleding", verklaart René Verheij van Willem Tell. "Daar hebben we veel aandacht aan besteed."

Wens

Na afgelopen jaar gingen de partijen opnieuw met elkaar in gesprek. "We gaan samen om tafel om gehoor te geven aan de signalen die vanuit de Silvoldse bevolking komen", stelt Ed Eickhof van 't Molentje.

Omdat het boeken van artiesten en het aanvragen van de vergunningen in een vroegtijdig stadium dient te geschieden, is er voor dit jaar nog een gescheiden programma. Wel treden de drie gezamenlijk naar buiten, met een billboard, banners en een heuse tabloid, die binnenkort op de matten ploft in Silvolde. "Het uiteindelijke doel is om weer één dorpsfeest te maken van de Silvoldse kermis, een volksfeest voor jong en oud", stelt Erik ter Voert van 't Centrum. Heister vult aan: "De manier waarop dit gaat gebeuren en hoe dit vorm gegeven gaat worden, wordt nog bepaald en zijn dit gesprekken die we nog moeten voeren."

Meer berichten