Superboeren zondag weer de wei in

De Graafschap ontvangt Feyenoord

door de redactie

Na zes weken voorbereiding is het komende zondag zover: De Graafschap speelt dan op de eigen Vijverberg de eerste competitiewedstrijd van het Eredivisieseizoen 2018/'19, tegen Feyenoord. De Superboeren kijken uit naar het duel, dat in een vol stadion gespeeld wordt.

DOETINCHEM - De Graafschap leeft. Dat was de afgelopen weken tijdens de voorbereiding duidelijk zichtbaar. De ploeg van trainer Henk de Jong trok zo'n 3.000 toeschouwers bij het oefenduel met FC Groningen dat in Silvolde plaatsvond. Ook de Open Dag werd - ondanks de warmte - massaal bezocht. Liefst 8.500 seizoenkaarten gingen de voorbije weken over de toonbank en de overige tribunekaarten voor de ontmoeting met Feyenoord waren binnen twintig minuten (!) uitverkocht. De Achterhoek wil de wedstrijd van zondag niet missen.

De Doetinchemmers versterkten zich, na de mooie promotie in mei, met tien spelers. Onder hen ras-Achterhoekers Hidde Jurjus en Ted van de Pavert. De defensieve aanwinsten lijken verzekerd van een basisplek tegen de Rotterdammers, hoewel trainer De Jong twijfelt over zijn opstelling. "Ik denk dat de basiself sowieso in de komende weken nog wat gaat veranderen, dat vergt tijd. Natuurlijk komt er tegen Feyenoord al een goed elftal te staan, maar het is niet meteen vast. Dat komt wel op een gegeven moment. Op veel posities zit het ook dicht bij elkaar."
Een volle Vijverberg kan komend seizoen het verschil maken. De Superboeren willen zich handhaven in de Eredivisie en kunnen daarbij alle steun goed gebruiken. Tijdens de nacompetitieduels vorig seizoen, met Telstar en Almere City FC, werd de ploeg van De Jong gesteund door duizenden fanatieke supporters en was de sfeer ongekend. Met prachtige sfeeracties en fantastische spandoeken werd De Graafschap een hart onder de riem gestoken. De Jong: "De promotie hebben we sámen voor elkaar gekregen en ook komend seizoen moeten we het met z'n allen doen."

Meer berichten