Perfect festivalweer in aantocht

ULFT - Al ruim twee weken wordt er op het evenemententerrein bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft volop gebouwd, zodat komend weekend circa twintigduizend mensen één van de beste dagen van het jaar beleven. 'Laat Huntenpop maar beginnen, ik heb er zin in', zegt organisator Hajon Westerveld.

Tientallen vrijwilligers werken zich het zweet in de bilnaad op het festivalterrein, doorgaans een groene weide maar nu net als de rest van Nederland een dorre vlakte. Maar de hoge temperatuur mag de pret niet drukken. 'Ondanks de warmte liggen we voor op het schema', zegt Westerveld tevreden. Ook komend weekend wordt het warm, aldus het meest recente weerbericht, maar wel lekker warm. 'Een graad of 24, 25. Dat is perfect festivalweer', zegt Westerveld. Mocht het toch warmer worden, dan heeft de organisatie voorzorgsmaatregelen genomen. Zo zijn er door middel van extra grote shelters meer schaduwplekken gecreëerd.

De aankleding van het terrein is sowieso weer anders dan vorig jaar. 'We willen als Huntenpop een eigen identiteit creëren. In ons geval willen we terug naar de roots van het DRU-terrein: naar industrie, oer en ijzer. Ieder jaar maken we een stapje in de aankleding, dit jaar is dit een grotere stap. Zo hebben we een nieuwe, supermooie toegangspoort in fabrieksstijl. Die stijl zie je op het hele terrein terug.' De indeling van het festivalterrein is ten opzichte van voorgaande editie niet veel veranderd. 'Alleen de podia hebben we iets anders ingericht, zodat we met het geluid beter uit komen. Dit heeft dan ook gevolgen voor de rest van het terrein.' Verder blijft de ingang op dezelfde, halverwege het terrein tussen Ulft en Silvolde. Hier is ook een enorme fietsenstalling, zodat bezoekers uit de omtrek het rijwiel bijna voor de deur kunnen stallen. Westerveld hoopt op een vergelijkbaar aantal bezoekers dan vorig jaar. De eerste signalen zijn goed. 'Het gaat goed met de kaartverkoop. Ik hoor van veel mensen dat ze het een goede line-up vinden met onder andere Di-Rect, Racoon en K's Choice.'

Meer berichten