Geen degradatiestress bij de fans

De traditionele jacht op handtekeningen, de spelerspresentatie en het nodige vertier. De drukbezochte jaarlijkse open dag bij De Graafschap in Doetinchem was zaterdag de afsluiting van de voorbereiding, en tevens de officiële aftrap van het komende seizoen. Wij peilden de verwachtingen in de eredivisie onder de fans.

ULFT - "We worden vijftiende", stelt De Graafschap-supporter Kevin Giesen uit Ulft onomwonden tijdens de Open dag op De Vijverberg. "Waarom ik dat denk? Fortuna Sittard en Emmen zitten ook in de eredivisie, dat vind ik toch de zwakkere broeders. Daarnaast denk ik dat NAC het komend voetbaljaar heel moeilijk gaat krijgen."

Scoren

De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft een grote spelersgroep tot zijn beschikking. "Man, in Zelhem zaten er wel veertien op de bank. Dat aantal lijkt wel leuk, maar je hebt juist jongens nodig die scoren."

Iets positiever deze middag is Doesburger Wim Masseling. "Ik verwacht dat we 12e, 13e of 14e worden. Trainer De Jong heeft vorig seizoen aangetoond de groep te kunnen mobiliseren. Hij heeft alle posities nu dubbel bezet, dus op dat pad moet hij nu doorgaan."

Amateurs

Dezelfde klassering heeft ook supporter Ruud Loeven in gedachten. "Ik heb een oefenwedstrijd live gezien en de rest in samenvatting. Van amateurs verliezen vind ik niet kunnen, het is een teken dat de jongens er nog even een stapje bij moeten zetten."

De competitiestart tegen Feyenoord komende zondag ziet hij echter met vertrouwen tegemoet. "Als je die kunt pakken.", klinkt het al mijmerend.

Iets voorzichtiger is Erik Goldwijk uit Zieuwent. "Ik denk dat het een seizoen is waarin de club alle zeilen bij moet zetten. Ik ben in Marienveld een oefenduel wezen kijken, en kan nou niet zeggen dat ik het heel overtuigend vond."

Klik

Toch weet hij in welke richting trainer De Jong moet zoeken. "Het succes van afgelopen seizoen was op het juiste moment de klik binnen de groep. Naar die klik moet De Jong nu met al die nieuwelingen weer op zoek."

Zijn zoon Yob (13) heeft het volste vertrouwen in het komende seizoen. "Dat klopt, ik verwacht er heel veel van. Fabian Serrarens is mijn favoriete speler."

Abena

Dan nog even terug naar Giesen, die met kameraad Maikel Kraan de open dag bezoekt. Twee bekende spelers zijn zijn favoriet. "Abena en El Jebli zijn jongens die mijn hart hebben gestolen. Abena omdat het een strijder is die echt nooit opgeeft, El Jebli is een geweldig mooie voetballer. Zo'n speler als nieuweling Stef Nijland daarentegen, hij loopt niet veel en moet ook nog veel meer scoren. De kansen krijgt hij ervoor."

Meer berichten