Student Liza van Loo doet ook dit jaar weer mee
Student Liza van Loo doet ook dit jaar weer mee (Foto: PR)

Tandenpoetsen en rappen tijdens Kidsfabriek

Ulft - Voor het 5e jaar is er ‘de Mondhoek’ op Kidsfabriek op 25 augustus in de SSP-hal in Ulft. Vrijwillige professionals en studenten in de mondzorg zorgen ervoor dat kinderen enthousiast worden voor mondgezondheid. Dit is belangrijk, want veel kinderen hebben op jonge leeftijd al problemen in hun mond. Vaak zonder dat ouders het weten. Om de workshops nog leuker te maken, worden er cadeautassen weggegeven en maken de kinderen kans op een elektrische tandenborstel. Hiervoor plaatsen zij een foto op social media.

COMPLEET TEAM

Dit keer neemt de Silvoldse Mondhygienist Lieneke Steverink-Jorna 14 collega’s mee. “Ik had nooit kunnen bedenken dat de Mondhoek zo populair zou worden. Het eerste jaar was ik slechts met een enkele collega en werd overspoeld door kinderen die graag een poets-workshop wilde.” Elk jaar bracht ze meer collega’s mee. Studenten kwamen meedoen waardoor Lieneke de gastles Kidsfabriek ging geven aan het HBO Mondzorgkunde. Dit jaar is zelfs een tandarts van de partij. “En ook komt er een assistent ons bij staan! Echt top, want samenwerken is belangrijk en zo vormen een echt team.”

RAPPER

Maar in de mondzorgpraktijk zal je niet zo snel een rapper vinden. Op Kidsfabriek wel! Namelijk de collega die Lieneke in het eerste jaar meebracht, is weer terug van weggeweest. Ondertussen heeft Yvonne Buunk-Werkhoven, het ‘gouden boekje’ Wiwi Wit laten maken. Dit gaat over het leven van een kindertand. Tijdens de boekenpresentatie in Amsterdam leerde ze kinderen rappen waardoor ze onthouden op welke plekken ze in de mond moeten poetsen.

WINACTIE

Dit jaar kunnen kinderen naast rappen ook leren poetsen met een app. In de app zit een Kidszone waarbij kinderen punten kunnen verdienen door dagelijks minimaal 2 keer 2 minuten te poetsen. Hoe meer punten, hoe gekker de filtertjes. “Kinderen zeggen me in de praktijk poetsen vaak saai te vinden. Tijdens Kidsfabriek maken we poetsen echt leuk. Niet alleen daar, maar ook thuis. Een app kan kinderen stimuleren. Kinderen kunnen dit tijdens Kidsfabriek uitproberen en een foto op Facebook posten. Onder de posters verloten we elektrische tandenborstels.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden