Mike Roes ligt aan kop in de 125cc-klasse. (Foto: Roel Kleinpenning)
Mike Roes ligt aan kop in de 125cc-klasse. (Foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Mike Roes snel in Silvolde ondanks hitte

Het was warm, heel erg warm tijdens de vijfde editie van het Achterhoeks Cross-spektakel in Silvolde. De rijders lieten zich er niet van weerhouden om eens goed gas te geven op de gelegenheidsbaan aan de Oude Dinxperloseweg.

SILVOLDE - Motorcrosser Mike Roes zat uit te rusten na de derde manche. "Ik maakte een fout gleed weg en verspeelde zo mijn koppositie", stelde de jonge motorcrosser uit Beek. "Zaterdag kwam ik ook al ten val toen een achterblijver in de weg reed", sipte de talentvolle Beekenaar. Niet veel later won hij de vierde manche en liep hij alsnog lachend naar de prijsuitreiking, als winnaar van de 125cc-klasse. Hij had de sterk rijdende Deen Lucas Bruhn naar het tweede plan verwezen tijdens de vijfde editie van het spektakel. "Ik vind het hartstikke leuk om zo'n soort van maiscross te rijden, ook binnenkort weer bij de Wehlse cross."

In de NK-stand neemt de Beekenaar in zijn debuutjaar een plaats in de middenmoot in. ''Maar we hebben nog een aantal wedstrijden, te beginnen op 1 september in Veendam", besloot de Yamaha-rijder met een glimlach.

Meer berichten