Er loopt een kolossale briesende draak op het DRU park tijdens de Achterhoek Spektakel Toer
Er loopt een kolossale briesende draak op het DRU park tijdens de Achterhoek Spektakel Toer (Foto: )

Achterhoek Spektakel Toer zondag op DRU park in Ulft

In de afgelopen weken deden we een greep uit het aanbod van de Achterhoek Spektakel Toer in Ulft. Er is zoveel te beleven dat we niet compleet kunnen zijn, maar opnieuw stellen we verschillende van de meer dan 30 acts voor.

ULFT - De Achterhoek Spektakel Toer is een belevenis voor het hele gezin. Ook de kinderen kunnen volop aan hun trekken komen. Ze kunnen jongleren jong leren bij de Juggling Jay workshop. Chinese borden draaien op een stok of moeilijke toeren uithalen met de diabolo. Klimmen en slingeren kan op de grote survivalbaan van Jan in 't Touw uit Zelhem. De knutseltent staat, net als vorig jaar, langs de Huttenweg. Er kan naar hartenlust geknipt, geplakt en gekleurd worden. Maar er zijn ook kindervoorstellingen zoals van het duo Kruis en Mol. Ze spelen al jaren met veel succes muziektheater op basisscholen. Jong en oud kunnen zich ook verbazen bij het Fullstop Acrobatic Theatre. Wibbe en Vicki uit het Belgische Gent brengen in Ulft de nieuwste circustheatervoorstelling. Hoog boven de grond halen ze ijzingwekkende acrobatische capriolen uit.
Soorten en maten
Veel, heel veel muziek is er tijdens de AST. Nog maar weer wat namen. The Dutch Mountain Boys dalen af naar Ulft met accordeon, wasbord en viool en spelen een smakelijke mix van traditionele cajun en bluegrass. Het wordt een waar slagveld met The Shuffle Percussion Group. Van het precieze Japanse, het swingende Braziliaanse tot het groovende Afrikaanse slagwerk. Roots & bluesband Champagne Charlie brengt vooroorlogse countryblues. Reminder combineert American Roots Music en progressieve bluegrass. Gumbo speelt cajun en zydeco uit de dampende moerassen van de Mississippi. Van een andere muzikale smaak is SMAK, het eerste karaoketheater van Nederland waarbij het publiek uit volle borst kan meezingen. Theater is er ook van Galg en Rad uit Groenlo en theaterfabriek Gekkoo uit Gaanderen. Intussen gaat de kolossale Chinese draak, die alleen door muziek kan worden getemd, over het terrein.
In Galerie bij de Boeken is een fototentoonstelling van de Oostenrijkse Violetta Wakolbinger. Op het terrein presenteren zich ook goededoelenorganisaties.
In het riet van de Oude IJssel schrijft Jonah Falke 'Tien tips om uw leven leuker te liegen'. Een bezoek aan de Achterhoek Spektakel Toer maakt het leven leuker. Dat is beslist geen leugen.

 

Meer berichten