Leegstand in de Terborgse Hoofdstraat. De gemeente wil hier mee bezig. (foto: Roel Kleinpenning)
Leegstand in de Terborgse Hoofdstraat. De gemeente wil hier mee bezig. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Winkels centrum Terborg concentreren

door Carla van der Meer

Terborg - In de Hoofdstraat van Terborg is veel leegstand van winkels. Om het centrum toch aantrekkelijk te houden, is het plan van de gemeente Oude IJsselstreek om de winkels te concentreren aan het begin van de straat, bij het Sint Jorisplein. "Ook willen we de straten eromheen interessanter maken", geeft wethouder Ben Hiddinga aan.

"Het aantal winkels vermindert", vervolgt Hiddinga. "Dat komt onder meer omdat mensen veel via internet kopen. Ook voelen we hier de invloed van Gaanderen en Doetinchem. Om het winkelen in Terborg aantrekkelijker te maken, willen we de winkels meer concentreren richting het Sint Jorisplein."

Midden

De scheidslijn ligt ongeveer in het midden van de Hoofdstraat. Bij de winkels die vrijkomen door de verhuizing in het andere deel van de straat zou de begane grond een andere toepassing kunnen krijgen om de straat levendig te houden. Dat zou een woning kunnen worden of er zou een kantoor in gevestigd kunnen worden. Mocht er op termijn weer behoefte komen aan meer winkels, dan mogen er ook weer winkels in dat deel van de straat komen.

"De bewoners van een woning boven de leegstaande winkel mogen de winkel bij de woning betrekken, als het maar één adres blijft", geeft Hiddinga aan.

Het plan Centrum Terborg 2018 bestaat uit de Hoofdstraat tussen het Sint Jorisplein en Laan van Wisch/Walstraat, het Sint Jorisplein, Sint Jorisstraat, Laan van Wisch (gedeeltelijk), Gravenpad en de bebouwing van de Walstraat aan de zuidzijde.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt tot 15 augustus bij de gemeente Oude IJsselstreek ter inzage.

Op donderdag 12 juli is er van 19.30 tot 21.30 uur een inloopbijeenkomst bij grand café Van der Eem aan het Sint Jorisplein. Belangstellenden kunnen dan het ontwerp-bestemmingsplan en de inventarisatielijst voor het centrum van Terborg bekijken. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen over dit plan.

Meer berichten