Ondernemer van de week: Danny en Nienke Piepers. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Danny en Nienke Piepers. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Onze golfclub met z'n leden, het voelt als familie'

door Nick Moritz

Voorst - Ze werken vanuit het mooiste kantoor dat je kunt bedenken. Het is een van de voordeeltjes die de in totaal vier ondernemers bij Recreatie 't Lohr hebben. Er wordt niet gevochten om de werkplek. De taken zijn perfect verdeeld bij de groepsaccommodatie en de golfclub aan het Lohrpad 2 te Voorst. Nienke en Danny Piepers en Netty en Marinus Schieven hebben elk hun eigen kwaliteiten.

"Mijn ouders zijn hier ruim dertig jaar geleden begonnen met een varkensboerderij", vertelt Nienke Piepers-Schieven. "Na een jaar of vijftien hebben ze het omgebouwd tot een locatie voor groepsrecreatie. Inclusief een zwembad voor de gasten. Tien jaar geleden ging mijn vader met de golfclub van start, een zogeheten 'korte baan'. Vanaf dat moment ben ik ook in het bedrijf gestapt. Mijn ouders wilden graag zekerheid over de opvolging voordat er opnieuw groot werd geïnvesteerd."

Dat het ondernemersbloed er bij Nienke Piepers inzit, had ze op dat moment allang bewezen. Bij een supermarkt had ze in korte tijd een flitsende carrière opgebouwd. "Ik heb HEAO gedaan met extra aandacht voor management, economie en recht. Tijdens de studie werkte ik als weekendhulp bij een supermarkt, puur voor de bijverdienste. Mijn baas zag dat ik van aanpakken hield en hij raadde me aan eens een open sollicitatie te schrijven. Dat heb ik direct na de studie gedaan en tot mijn eigen verbazing werd ik, net 21 geworden, als chef van een 'eigen' supermarkt aangenomen. "

"Ik werd echt in het diepe gegooid", vervolgt Piepers. "Een stevige praktijkles voor de omgang met personeel, planning en inkoop. Dat is later allemaal goed van pas gekomen. In een eigen onderneming moet je alles aan kunnen pakken. Wat dat betreft vullen we elkaar hier goed aan. Mijn moeder houdt zich vooral met de gasten in de groepsaccommodatie bezig. Pa heeft passie voor het onderhoud van de greens en gebouwen en samen met Danny - hij kwam de zaak vijf jaar geleden versterken - run ik de golfclub. Daar horen bijvoorbeeld ook de lessen en de horeca bij. Het is alles bij elkaar een heel afwisselend takenpakket."

Onlangs vierde Golfclub 't Lohr het tienjarig bestaan. Daar denkt Piepers met plezier aan terug. "We hebben een feestje gebouwd met de leden van de club. Dan merk je dat je daar een band mee hebt opgebouwd. Het voelde gewoon als familie. Dit is dankbaar werk en dat verveelt nooit."

Golfclub 't Lohr
Nienke en Danny Piepers
Lohrpad 2a Voorst
0315-631697, www.golfinvoorst.nl, www.hetlohr.nl

Meer berichten