Pim te Bokkel.
Pim te Bokkel. (Foto: Jorinde Speelman)

'ndrom met poëzie, theater en muziek

Sinderen - Een wandeling over de landgoederen Idink en Nibbelink op Sinderen: 'ndrom is zaterdag 7 juli. Met onderweg poëtische, theatrale en muzikale verrassingen.

Met medewerking van o.a. Het Kleine Holte Koor. Paulo en Mayke, Pim te Bokkel, Bert Scheuter en Hans Mellendijk, De Smit, Johnny Bussink, Ineke Berentschot, Swampies, Oorkussen, Sirenenlaan en Kaminari Daiko.

Locatie (startpunt) is Koffieboerderij Groot Nibbelink Nibbelinklaan 12 in Sinderen. 

Deelname kost 7,50 euro, of 3 euro vanaf 12 jaar. Van 0-11 jaar gratis.zaterdag 7 juli 2018
Aanvang: 12: 00 u. Vertrek wandeling 12:30 u. Kassa open: 11:30 Omstreeks 17:00 zijn we terug dan volgt nog een namiddagprogramma rondom de Koffieboerderij met De Smit. Dit onderdeel is eventueel voor een vrijwillige bijdrage bij te wonen als men de wandeling niet mee wil of kan maken.
Omstreeks 18: 00 u. gaat de stekker eruit.

Programma in willekeurige volgorde
Swampies Uit de Twentse moerassen van Borne en omstreken.Frêle meisjesstemmen doen het ook mooi in het Achterhoekse groen. Zompige Americana uit Tukkerland onder leiding van Julius Kleinherenbrink.

Oorkussen uit Mokum met o.a. Arie van Egmond brengt Nederlandstalig vertaalde covers.

Pim te Bokkel brengt samen met Hans Mellendijk (vertaling) en Bert Scheuter (illustraties) de Achterhoekse verzen tot leven. Een uitgave van uitgeverij Fagus die de volgende dag vanaf drie uur officieel wordt gepresenteerd in de
 
Koppelkerk te Bredevoort. Op 'nDrom een korte voorpremiëre van de tweetalige bundel.

Johnny Bussink zingt versjes in het Varssevelds dialect achter een verrassend pasend decor.

De Smit speelt aan het eind, Koos Smit (zang en gitaar), Rolf Mulder (slagwerk), Freek Velthausz (bas en zang) en John Mulder (gitaar), vormen samen de (Groninger) viermansformatie De Smit. De band heeft een heel eigen geluid en speelt uitsluitend eigen composities, die bestaan uit zorgvuldig gekozen combinaties van zelfgeschreven Nederlandstalige teksten, pakkende melodieën en stuwende ritmes.
Naast de muzikale paden van elk van de bandleden, kennen ze al een lange en hechte muzikale samenwerking. Met de oprichting van De Smit zijn de leden echter samen een nieuwe muzikale weg ingeslagen.

Sirenenlaan.
Ook dit jaar worden de wandelaars belaagd door de sirenen, Hans Mellendijk schreef daartoe Mantelzorg, en wie doolt daar ook door de bossen is dat niet de moeder overste van de Orde van Zwiegen en Jaoknikken, Marij Meylers?

Paulo en Mayke  brengen een verstilde ode aan de verloren tijd.

Ineke Berentschot brengt gedichten uit haar debuutbundel Aodem dat in het voorjaar bij uitgeverij Fagus verscheen.

Jan den Besten zal met Kaminara Daiko het bos laten zinderen met Japanse trommels. en ander ritmeinstrumenten.

Een uitgedund Het Kleine Holtekoor (een aantal heren zijn al op vakantie) zal op enig moment prachtig zingen in het bos.

Informatie h.mellendijk@xs4all.nl 0315-243041

Meer berichten