De Staat.
De Staat. (Foto: Sanja Marusic)

De Staat komt naar DRU

Ulft - Na de vier uitverkochte 'In The Round'-shows in november 2017 is het even stil geworden rond De Staat. Ze hebben zich teruggetrokken in hun studio in De Basis in Nijmegen en daar hard gewerkt aan nieuwe songs voor de opvolger van het album 'O'. In augustus staan de eerste festivalshows gepland voor De Staat, te beginnen op Haldern Pop in Duitsland. Op 18 augustus spelen ze natuurlijk op Lowlands in Biddinghuizen, voor de vierde keer in hun ruim tienjarige bestaan.

De mannen van De Staat zullen het live spelen zeker niet zijn afgeleerd, maar ze willen graag hun songs nog een keer spelen voor een wat kleiner publiek, zodat ze goed ingespeeld de festivalpodia op zullen gaan. Daarom speelt de band twee live shows in juli, waaronder vrijdag 27 juli in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

De Staat vierde in 2017 hun 10-jarig bestaan. De band uit Nijmegen, die in 2009 debuteerde met hun album 'Wait for Evolution', is jaar in jaar uit te vinden op binnen-en buitenlandse podia. Het jaar 2017 kende veel hoogtepunten voor de band: hun allereerste en tevens uitverkochte AFAS Live-show, Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei, het eerste optreden in de Johan Cruyff-ArenA met The Rolling Stones en als hoogtepunt de vier uitverkochte In The Round-shows in hun eigen concerttent in Nijmegen.

De show begint om 20.00 uur in de Popzaal. Kaarten zijn voor 20 euro in de voorverkoop (23 euro deurverkoop) verkrijgbaar via www.drucultuurfabriek.nl.

Meer berichten