Ondernemer van de week: Paul Rabelink. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Paul Rabelink. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'Na een uurtje werken met gewichten was ik verkocht'

door Nick Moritz

Terborg - Handbal, dat was de eerste sportliefde van Paul Rabelink. Hij blonk er in uit en schopte het zelfs tot in de Gelderse selectie. Daar werd serieus getraind, ook met gewichten. "En toen was het snel gedaan met de handballiefde", lacht Rabelink."Het gewichtheffen vond ik vanaf de eerste seconde fascinerend. Ik raakte er echt bezeten van. Het gevoel na afloop van een flinke training is ook fantastisch. Dat doet de endorfine."

In de regio is Paul Rabelink al sinds jaren bekend van sport- en gezondheidscentrum Physique. Verder was hij onder meer de man achter diverse boksgala's, is hij al sinds bijna twintig jaar actief met 'De sterkste man ter wereld' en kennen velen hem ook nog uit de horeca. "De sportschool, evenementen en horeca zijn voor mij altijd een perfecte combi geweest. Vanuit school ben ik eerst nog naar de MTS gegaan, voor scheepswerkbouw. Dat de techniek niet voor mij was weggelegd, werd snel duidelijk. Toen ben ik naar de marine gestapt en daar heb ik een aantal mooie opleidingen in sport, management en fitness gevolgd. Dat is later wel van pas gekomen."

Na de marine is Rabelink als instructeur bij een sportschool gaan werken. Al snel combineerde hij dat werk met een job bij discotheek Trinity. "Dat was hard werken, ik maakte weken van negentig uur. Daar bouw je echter ervaring en contacten mee op. Dat is in mijn ondernemerschap later zeker belangrijk geweest. Zo kreeg ik bijvoorbeeld van Stef Kaak de ruimte om te starten met een eigen sportschool. 'Nou Paultje' zei hij, 'Als jij denkt dat te kunnen, dan moet je het maar eens laten zien'. In het pand dat ik aan de aan de Oude IJsselweg van hem huurde zat de groei er snel in. De oorspronkelijke 200 vierkante meter werden er uiteindelijk 1200 en toen werd het pand afgekeurd."

Tegenslagen horen er in het ondernemerschap bij. Rabelink liet zich dan ook niet kisten en turnde de klap om tot een voordeel. "Ik ben met de gemeente in conclaaf gegaan en kreeg vooral van burgemeester Evenhuis veel steun. 'We laten je niet gaan Paul', zei ze. In samenwerking met de gemeente is hier een fantastisch sport- en gezondheidscentrum van de grond gekomen. Mijn deel beslaat liefst 2000 m2. Je moet de moed niet opgeven en steeds in gesprek blijven. Kop koffie erbij,...dan kun je veel bereiken. Plannen realiseren is het mooiste dat er is, ik ga dagelijks met plezier aan de slag."

Paul Rabelink van Sport- en Gezondheidscentrum Physique
Het Veld 28 Terborg

0315-329606, www.uwsportcentrum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden