Mary in haar winkeltje
Mary in haar winkeltje (Foto: M. Schimmack)

Van hobby tot 'Kerameri'

Silvolde - Hoever de liefde voor je hobby kan gaan bewijst Mary Schimmack uit Silvolde; Aan de Berkenlaan 39 heeft zij een eigen keramiekwinkeltje geopend met alléén maar prachtig, zelfgemaakt keramiek.

Tijdens haar studie van 1987 tot 1992 in Nijmegen aan de Lerarenopleiding voor de vakken Tekenen en Textiele Werkvormen, is haar liefde voor keramiek (verzamelnaam voor allerlei werkvormen met klei) ontstaan. Meteen na de opleiding ging ze met klei aan de slag aan de Volksuniversiteit van Arnhem.

“In de afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende plekken, zelfs in verschillende landen, gewoond. Altijd zocht ik als eerste een volksuniversiteit of een keramiekatelier op om bezig te kunnen zijn met mijn grote hobby: ‘klei’. Hierdoor heb ik les gehad van veel verschillende docenten/keramisten. Die allemaal eigen specialisaties hadden, waardoor ik met veel verschillende werkwijzen kennisgemaakt heb. Ik heb mij beziggehouden met verschillende disciplines binnen de keramiek, zoals handvormen, pottenbakken op de draaischijf, kleigieten, mallen maken en glazuren.

Ik heb eigen werk verkocht op kunstmarkten, en nu ben ik weer gestart met een keramiekatelier waarin ik allerlei workshops geef, waarbij klei het uitgangspunt is. Vanuit kleiplaten een vaas of schaal maken of schalen en objecten maken door middel van de giettechniek. Vervolgens door middel van verschillende glazuren de objecten decoreren”, aldus een trotse Mary.

Nieuw is dat mensen nu ook zonder zelf aan de slag te gaan iets unieks kunnen kopen. Elke vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur is haar winkeltje ‘Kerameri’ geopend.

Meer info op www.kerameri.nl.

Meer berichten