Vakantielezen

Regio - Lezen, ook tijdens de zomervakantie! Alleen als kinderen in de zomervakantie blijven lezen, behouden ze hun leesniveau of gaan zelfs vooruit! Daarom organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort ‘Vakantielezen’, voor kinderen van groep 3 en 4.

Vanaf 3 juli mogen kinderen van (de huidige) groep 3 en 4, samen met hun ouders, in de Bibliotheek een mooie vakantielezentas ophalen. Hierin zit o.a. een taalspelboekje, een Samenleesboek, een Vakantiebieb-kaart en een flyer met tips voor ouders. Daarnaast worden kinderen uitgenodigd om boeken in de Bibliotheek te lenen in de vakantieperiode. Om het kiezen gemakkelijk te maken is in elke vestiging een gezellige plek ingericht met mooie vakantieboeken die speciaal hiervoor zijn geselecteerd. Zo wordt vakantielezen een feestje.

Vakantie-lees-activiteiten
Tijdens de vakantie is er in elke vestiging een vakantie-lees-activiteit waarbij deelnemers een boekenlegger of een boekomslag kunnen maken van hun favoriete leesboek. Kijk voor de diverse data en locaties op www.achterhoeksepoort.nl.


Facebook foto wedstrijd
Laat ons zien hoe jij leest! Maak een leuke leesfoto waarin je laat zien wat en hoe jij leest. Deel de foto op facebook en tag de Bibliotheek Achterhoekse Poort hierin. Onder de inzendingen worden 3 mooie prijzen verloot.

Meedoen? Inschrijven kan bij de balie van de Bibliotheek. Kinderen moeten wel lid van de bieb zijn om mee te kunnen doen, als ze geen lid zijn kunnen ze zich direct gratis laten inschrijven.

Vakantielezen wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen.

Meer berichten