Ettens Mannenkoor. (foto: Sjon Slutter)
Ettens Mannenkoor. (foto: Sjon Slutter) (Foto: Sjon Slutter)

Ettens Mannenkoor zet steenoven op z'n kop

Etten - Achthonderd tot wel duizend bezoekers komen er elk jaar naar de steenoven bij camping Slotermeer. Waar 's winters de caravans staan, galmt dan het Ettens Mannenkoor.

Wat ooit begon als een vakantieconcertje voor gasten van de camping, is snel uitgegroeid tot een populair concertevenement. Maandag 2 juli is de twintigste editie en het koor maakt er een echt feestje van.

Bij de steenovenconcerten van het Ettens Mannenkoor gaat het er ongedwongen aan toe. Natuurlijk is er mooie muziek. Niet alleen van het mannenkoor, want elk jaar worden er gasten uitgenodigd. Bij de muziek is het vooral de sfeer die opvalt. Er is tijd voor een grapje, soms mag het publiek meedoen, het koor probeert nieuwe nummers uit en je moet niet vreemd opkijken van de een of andere verkleedpartij. Zo kwam de dirigent al eens voor de dag in zwembroek, met duikbril, zwemvliezen en een surfplank onder de arm.

Ook dit jaar zijn er verrassingen. In het koor wordt er gefluisterd dat de dirigent de sirtatki gaat dansen en met nummers als Tiritomba, Kolomiky en The Rhythm of Life krijgt het concert een dansant karakter. Daar speelt ook de Harmonie Onderling Genoegen op in. Het concert begint om 20.00 uur.

Meer berichten