Ondernemer van de week: Marco Sileon. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Marco Sileon. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Omrijden vanuit Frankrijk voor de ruime keus bij Sileon

door Nick Moritz

Terborg - Een parel voor de hele Achterhoek, zo mag je de winkel van Marco en Lisette Sileon zeker noemen. Van heinde en verre komen vooral de accordeonisten naar hun speciaalzaak in de Hoofdstraat te Terborg. Klanten komen niet alleen uit heel Nederland. Ook vanuit België en en Duitsland komt men graag bij Sileon.

"Zelfs uit Frankrijk rijden klanten graag een stukje om voor onze ruime keus aan instrumenten", vertelt Marco Sileon met terechte trots. "Er zijn niet veel zaken waar je zoveel merken, soorten en types van de accordeon met elkaar kunt vergelijken. Daarbij worden ze ook nog eens met goed advies geholpen want ik ken dat instrument van binnen en van buiten. Verder hebben we ook keyboards, digitale piano's en gitaren. Mijn vader heeft me het vak van jongs af aan geleerd en ik heb er nog steeds plezier in."

De naam van zijn vader eert zoon Marco in de bedrijfsnaam Toon Sileon Muziek. "Bij hem is het allemaal begonnen. Eerst met les geven in de huiskamer in Gaanderen en dan werd er zo nu en dan een orgeltje verkocht. Later vanuit een caravan en vanaf 1976 vanuit de winkel in Terborg, want met de verkoop liep het goed. Mijn zus en ik kregen natuurlijk ook muziekles van pa. Dat kon me in het begin niet boeien, maar zo vanaf mijn veertiende begon ik het leuk te vinden."

Het werd steeds drukker in de winkel en de kinderen hielpen regelmatig mee. "Het was een echt familiebedrijf, moeder deed de administratie, mijn zus gaf keyboardles en ik hielp in de werkplaats. Toen ik van school kwam had ik de keus om te gaan studeren of de winkel in te gaan, het werd dus de winkel. Ik vond het prachtig om alle nieuwe mogelijkheden van keyboards uit te proberen en ook de techniek van de accordeon vond ik interessant. Het repareren, stemmen en restaureren van accordeons is belangrijk voor onze zaak. Er zijn niet veel mensen die dat handwerk goed beheersen."

Instrumenten en muziek zijn verweven met het leven van Marco Sileon. Hij leerde er zelfs zijn vrouw door kennen. "Lisette had muziekles van mijn zus, ik vond haar leuk en zo is het begonnen. Nu is ze een onmisbare partner in de zaak. Muziek verrijkt het leven op veel manieren."

Toon Sileon Muziek

Hoofdstraat 50 Terborg
0315-324477
www.sileon.nl

Meer berichten