Maureen Huls (links) en Aafke Kleinhesselink. (foto: Roel Kleinpenning)
Maureen Huls (links) en Aafke Kleinhesselink. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Vlaggenlijn om het leven te vieren'

Haakfestijn voor Kika

door Carla van der Meer

"Het leven moet gevierd worden en je hoeft niet alleen met een verjaardag vlaggetjes op te hangen. Die kunnen gewoon het hele jaar hangen", vindt Aafke Kleinhesselink. Zij geeft samen met haar zus Janneke Termeulen op 30 juni een haakworkshop bij Maureen Huls van Studio Sier in Dinxperlo. De opbrengst komt ten goede aan Kika.

Ulft/Dinxperlo – "Dit is iets dat al een poosje loopt", geeft Aafke aan. "Mijn man Rick doet op 4 november mee aan de marathon in New York om geld in te zamelen voor Kika. In de aanloop hiernaartoe heeft hij al diverse acties gehouden, waaronder een sponsorloop met de kinderen van de Woelwaters in Ulft die 5.000 euro opgebracht heeft, en een broodjesactie met onze zwager uit Zwolle die een lunchroom heeft. De teller voor Kika staat inmiddels op 11.000 euro. Veel meer dan dat wij ooit hadden durven hopen. Maar we gaan door. Mijn zus en ik wilden ook iets doen, maar hardlopen vinden we geen optie. Aangezien we allebei graag en veel haken hebben we hiervoor gekozen. We zochten iets dat niet heel veel tijd in beslag neemt om te haken en waar je niet een ervaren haakster voor hoeft te zijn. We hebben drie patronen ontworpen voor de Kikavlaggenlijn: een confettivlag, een stoerestrepenvlag en een granny Mieneke (genoemd naar onze oma), die wordt gehaakt met de granny-steek. Door middel van verschillende kleuren wol, kan iedereen een persoonlijk tintje aan de vlaggenlijn geven."

Istagram

In februari hebben de zussen via Instagram allemaal haaksters uitgenodigd voor een haakfeestje bij Janneke in Zwolle. "Er bestaat namelijk een hele haakwereld via social media", zegt Aafke. "Dat haakfeestje was een succes. Vandaar dat we nu een haakfestijn in Dinxperlo houden. Er zijn op 30 juni twee workshops bij Studio Sier, één van 10 tot 12 uur en één van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn nog plekken vrij om mee te doen. Na de workshop kunnen de deelnemers eventueel ook nog aansluiten op de Zomeravond Braderie in Dinxperlo, die van 17 tot 22 uur gehouden wordt."

Op haar werk bij Schavenweide in Doetinchem heeft Aafke ook een haakworkshop gegeven voor collega's. De zussen hebben haakpakketten gemaakt, compleet met patroon, wol, gesponsord door Maureen, en een Kikavlaggenlijnlabel om er een officiële Kikavlaggenlijn van te maken. Hiermee staan ze op de Farm & Countryfair in Aalten.

Familiegebeuren

"We hebben ook van mensen gehoord dat ze een vlaggenlijn haken en die vervolgens veilen. De opbrengst schenken ze aan Kika", vertelt Aafke. "Het is heel bijzonder om mee te maken hoeveel mensen Kika een warm hart toedragen. Bovendien is het leuk dat we met onze hobby zoveel geld kunnen ophalen. Kika is hier inmiddels een heel familiegebeuren geworden."

Opgeven voor de workshop van 30 juni kan via:

www.studiosier.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden