Balkanova is een muzikale belevenis  op Vaderdag tijdens de Zommermarkt in Silvolde. (foto: PR)
Balkanova is een muzikale belevenis op Vaderdag tijdens de Zommermarkt in Silvolde. (foto: PR) (Foto: PR)

Zommermarkt en Zommerrun

door Marcel van Berkum

Silvolde - Op Vaderdag, zondag 17 juni, is het traditioneel een feest in Silvolde. Het hele dorp staat in het teken van de Zillewoldse Zommermarkt. Dit jaar is het podium midden in het dorp het centrum van allerlei feestelijke activiteiten. Jubilerend Sizoka presenteert zich met muziek, dans en theater. Live muziek is er van Balkanova, omlijst door dj Jari.

De opzet van de Zillewoldse Zommermarkt is al jaren volgens een gekende succesvolle formule. Een kleurrijk lint van een honderdtal marktkramen slingert zich door het centrum. Een grote variatie in handelswaar ligt uitgestald van 11 uur 's morgens tot 5 uur 's middags. De organiserende stichting heeft dit jaar een uitgebreid programma op het centrumpodium tegenover de Silvoldse Markt. Sizoka viert de week erop het 50-jarig jubileum met een reünie in het Openluchttheater Engbergen. Om hiervoor aandacht te vragen en voor de boeiende historie van de zomerkampen komen de medewerkers tijdens de Zommermarkt met een sprankelende terugblik. Het publiek kan genieten van de Sizokaband en Theater Rouler speelt straattheater tussen de marktbezoekers. De Silvoldse dj Jari ten Have draait tijdens het evenement en vanaf half drie speelt Balkanova. U kunt ze kennen als Balkanari en ze spelen tot ver buiten de regio op de grote festivals. Bandleider Arjan Heukshorst koos onlangs voor een nieuwe naam. Gebleven is een fascinerende formatie van zeven muzikanten, die garant staat voor traditionele gipsymuziek en doldwaze Balkanbeats. Naast café 't Centrum is een opstelling van historische tractoren. Op voorspraak van Streetball-Lichtenberg komt Henk Pieterse naar Silvolde. De basketballer speelde meer dan 100 keer in het Nederlands team. Nu geeft hij sportclinics. Op de Zommermarkt zal de man van 2.11 meter zijn kunsten vertonen met omstanders en leden van Streetball-Lichtenberg.

Zommerrun
Streetball-Lichtenberg is dit jaar ook organisator en begunstigde van de Zommerrun, die op zaterdagavond voorafgaand aan de Zommermarkt plaatsvindt voor jong en oud. Voor de color run is een parcours van 2,5 km uitgezet door de straten van Silvolde. Onderweg komen de deelnemers 4 kleurpunten tegen waar het kleurpoeder de lucht in wordt gespoten. Langs de route laten diverse dj's zich horen. Om 19.30 uur start de kids run van één rondje voor kinderen vanaf 4 jaar. De start van de volwassenen run is om 20.00 uur. De totale run bestaat uit vier rondjes dus 10 km volledig, maar minder mag ook worden gelopen. Begin- en eindpunt zijn vóór café 't Centrum. Ook hier verzorgt een dj 's avonds muziek. Inschrijven via de site.

www.zommerrun.nl

Meer berichten