Marco naast Otwin van Dijk tijdens de kermis in Megchelen.
Marco naast Otwin van Dijk tijdens de kermis in Megchelen. (Foto: PR)

Estinea en gemeente kijken in elkaars keuken

Gendringen/Megchelen - Medewerkers van de gemeente Oude IJsselstreek en mensen met een beperking van Estinea hebben op maandag 4 en dinsdag 5 juni in elkaars keuken gekeken.

Dit deden zij in het kader van de nationale prokkelweek. Een prokkel is een ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking met het doel meer inzicht in elkaars leven te krijgen. Er stonden tien prokkels op het programma tussen de gemeente en Estinea. Zo is wethouder Ben Hiddinga op pad gegaan met Joost. Joost heeft kort mogen ervaren hoe het is om wethouder te zijn en omgekeerd kreeg de wethouder de kans om mee te kijken met Joost tijdens zijn werkzaamheden bij de Welkoop: waar houdt Joost zich mee bezig en waar liggen zijn kwaliteiten? De overige prokkels waren onder andere met een leerplichtambtenaar, een secretarieel ondersteuner en burgemeester Otwin van Dijk. Laatstgenoemde ging samen met Marco op pad. Marco mocht tijdens de kermis in Megchelen de ambtsketen dragen en was zo voor een dag hulpburgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek.
Samen iets doen en elkaar zo beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Op een laagdrempelige manier toch (blijvende) verbindingen maken tussen mensen, bedrijven en organisaties. De ontmoetingen tussen mensen met een verstandelijke beperking en medewerkers van de gemeente Oude IJsselstreek zijn daarom van grote waarde. "We willen graag dat in onze maatschappij gekeken wordt naar de kwaliteiten van mensen met een verstandelijke beperking. En dat zij de kans krijgen deze kwaliteiten te laten zien. Daarvoor zijn ontmoetingen zoals vandaag ontzettend belangrijk!", zegt Fieneke Hulshof, participatiecoach van Estinea.
Tijdens de landelijke prokkelweek organiseert Estinea meerdere prokkels met verschillende organisaties. Meer informatie hierover is te vinden op www.estinea.nl of via www.prokkel.nl.

Meer berichten