Ady Radermacher van de Ring van IJzersmeden uit de stad Stolberg en leerlingen Rick, Roan en Floor van groep 8 Christffelschool Gendringen tijdens IJzerwijs smeden in de ICER. (foto: Roel Kleinpenning)
Ady Radermacher van de Ring van IJzersmeden uit de stad Stolberg en leerlingen Rick, Roan en Floor van groep 8 Christffelschool Gendringen tijdens IJzerwijs smeden in de ICER. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Enthousiaste leerlingen bij project IJzerwijs

Ulft - Vorige week heeft bij Innovatiecentrum ICER in Ulft de projectweek IJzerwijs plaatsgevonden. Aan dit project hebben zo'n 250 leerlingen van groep 8 vanuit diverse basisscholen meegedaan.

De kinderen hebben kunnen 'proeven' aan het smeden, vormen & gieten, persen & buigen van metaal en koper slaan. Allen waren erg enthousiast en goed geconcentreerd. Dit alles onder het toeziend oog van o.m. de smid Paul Klaasen uit Terborg, koperslager Dennis Wissink uit Silvolde, vele vrijwilligers en de coördinator Anita Ermers. Tevens waren smeden namens het NGK (Nederlands Gilde van Kunstsmeden) en de Ring van Europese IJzersteden aanwezig, resp. uit Groesbeek en Stolberg (D).

Dit initiatief maakt onderdeel uit van een activiteitenprogramma rondom het lidmaatschap van de gemeente Oude IJsselstreek aan de Europese Ring van IJzersteden. Het project is financieel mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. (foto: Roel Kleinpenning)

Meer berichten